Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zakonca, ki navdušujeta s svojo zgodbo z 9 otroki na zemlji in 5 v nebesih

SOYUNAMADRENORMAL

Instagram | @soyunamadrenormal

Javier González García - objavljeno 16/02/20

Irene in Israel na Instagramu z veseljem pričujeta o svojih izkušnji velike družine, čeprav je bil njun zakon pred mnogimi preizkušnjami

Irene je stara 39 let, Israel jih ima 40. Prva stvar, ki jo omenita, je, da sta mož in žena ter da imata devet otrok na zemlji in še pet, ki ju čakajo v nebesih. Svojim tisočem sledilcev na Instagramu vedno povesta, da so običajna družina, čeprav je bila njihova družinska zgodba težka.

Najstarejša hči Miriam bo kmalu začela študirati in je stara 17 let, Loreta jih ima 15, Fernando 14, Yago 11, Francisco 9, Mateo 7, mali Israel 6, Esteban 3, najmlajša pa je Carmen, ki ima 1 leto.


KENNEDY WASHINGTON CAGNEY

Preberite še:
9 velikanov zgodovine iz velikih družin

SOYUNAMADRENORMAL
Instagram | @soyunamadrenormal

Njuni zgodbi sta zelo podobni vse do dneva, ko sta se spoznala. Irene je odraščala v družini s petimi sorojenci, kot otrok je hodila v cerkev. Nikoli si ni predstavljala, da bi bila mama tako velike družine. Ko je bila še zelo mlada, je začela iskati zabavo in živeti divje življenje, pri čemer je pozabila, česa so jo doma učili.

Israel je najstarejši izmed devetih bratov. V katoliški družini je živel srečno otroštvo, a se je pri 18 letih odločil opustiti Cerkev in prenehati slediti katoliškim vrednotam. Ko ga je oče poskušal spametovati, se je odločil, da odide živet drugam. S prijateljem sta najela stanovanje in začela se je njegova pustolovščina.


ANA

Preberite še:
“Sem mama šestih otrok, le da štirih ni z nami, dve pa, hvala Bogu, sta”

Svetovni dan mladih spremenil njuno življenje

Irenina in Israelova pot sta se prekrižali, še preden sta to vedela, v času, ki je obema popolnoma spremenil življenje. Irene so njeni kateheti povabili na Svetovni dan mladih, ki je leta 1997 potekal v Parizu. Israelu in njegovima bratoma so obupani starši podarili isto potovanje v upanju, da bo svoje življenje zopet usmeril k veri. Tako Irene kot Israel sta si mislila: plačano potovanje v Pariz s prijatelji … zakaj pa ne?

Ob istem času sta se znašla na istem mestu in se spoznala. Pot njunih življenj se od tega trenutka ni več ločila. Geslo svetovnega dne v Parizu: Gospod, kje prebivaš? Pridi in boš videl se ju je dotaknilo in ju za vedno združilo.


KASTELEC FAMILY

Preberite še:
Družina, ki lahko sestavi nogometni ekipi in mini orkester

SOYUNAMADRENORMAL
Instagram | @soyunamadrenormal

Nekaj ​​mesecev pozneje je Israel prosil Boga, naj ga začne voditi, Irene pa je od katehetov dobila zagotovilo, da bo Bog skrbel zanjo. Izrael se vedno znova srečen spominja tistega petka zvečer, ko je vstopil v jedilnico in jo je zagledal.

Štiri leta pozneje sta se poročila in začela z avanturo svojega življenja. Takrat 22-letnemu Israelu in 21-letni Irene je šlo kot po maslu: Irene je dobila zaposlitev, Israel je napredoval v službi, uspela sta kupiti hišo, v prvem letu zakona se jima je rodila prva hči … na vseh področjih jima je šlo dobro. Potem pa sta po rojstvu druge hčerke začela zoreti in ugotovila, da življenje ni sestavljeno samo iz lepih trenutkov.


FAMILY

Preberite še:
12 prednosti mamic z veliko otroki

Problemi in čudeži

Njun tretji otrok se je rodil s težavami in v bolnišnico so se celo odpravili z namenom, da bi se od njega poslovili. V zadnjem trenutku je bil malček po čudežu rešen.

Sredi odtujenosti v njunem zakonu so ju doletele najbolj dramatične novice. Potem ko je Irene znova zanosila, so ji zdravniki odkrili raka na posteljici. Ker je bilo v nevarnosti tako njeno kot otrokovo življenje, so ji zdravniki kot rešitev predlagali splav.


NATALIE HALSON

Preberite še:
Zdravniki so ji večkrat rekli, naj splavi, ona pa jih je zavrnila

Zakonca sta zavrnila splav. Zdravniki so se odločili za najboljši način, s katerim bi oba ohranili pri življenju, in sicer za sprožitev prezgodnjega poroda. Tudi po posvetovanju s škofom iz Getafeja se je družina odločila, da bo privolila v težko operacijo.

Zdravniki so staršem rekli, da se bo hčerka Nazaret rodila mrtva … vendar ni bilo tako. Nekaj ​​minut je živela zunaj materinega telesa, dovolj, da jo je Israel lahko krstil. In dovolj, da je rešila zakon svojih staršev. Ob izgubi hčerke in Ireninem okrevanju se je njun zakon prerodil.


COUPLE

Preberite še:
6 nasvetov nekega zdravnika, da bi bili srečni v zakonu

SOYUNAMADRENORMAL
Instagram | @soyunamadrenormal

Hvaležna za preizkušnje

Irene ne more biti bolj hvaležna, ko gleda na preteklost. Hvaležna je za življenje, kljub temu da so ji rekli, da ne more več imeti otrok. Toda v Irene se je – kljub bolečini – rodilo nekaj drugega: upanje in okrepljena vera. Spoznala je, da je življenje dar in da ni odvisno od nas, da lahko življenje izhaja samo od tistega, ki ga daje, in da so otroci dar.

Medtem ko je bila Irene še vpeta v proces zdravljenja, je pri zdravniškem pregledu zdravniku povedala, da se slabo počuti, ima omotico in da se z njo nekaj dogaja. Bali so se najhujšega. Ko so naredili ultrazvok, da bi poiskali morebiten nov tumor, so ugotovili, da je Irene znova noseča.

Za Yagom, zdravim otrokom, ki ima danes 11 let, se je rodilo še pet otrok in še štirje, ki so odšli v nebesa še pred rojstvom. Irene in Izrael kljub bolečini ob izgubi zaupata, da jih bosta nekega dne srečala.


ALENKA JERMAN

Preberite še:
“Trenutki, ko stvari nisem imela pod nadzorom, so bili grozni, a tudi najbolj poučni”

Jezus drži krmilo njunega zakona

“Ljubezen ima luknje,” je modrec nekoč povedal Irene. In tako je bilo tudi v njenem zakonu z Israelom. Ko se ozreta nazaj, še naprej vidita pomen v vsem, kar se jima je zgodilo. “Ko je ta ljubezen blagoslovljena, se lahko zgodi vse, kar je nemogoče. Ko poroka ni stvar dveh, ampak treh, kjer je Jezus na sredini, je to nepremagljiva stvar. Najin zakon so napadli divji volkovi, ki so vse poskušali uničiti, vendar sva z možem po Božji milosti še vedno skupaj,” je prepričana Irene.

Še vedno pravita, da sta “normalna starša”, čeprav sta skupaj preživela lepo pustolovščino, kjer sta se skupaj borila, skupaj uživala, se skupaj smejala in tudi trpela. Danes na svojih Instagram profilih o tem pripovedujeta tisočim ljudem in mnoge navdušujeta s pristno ljubeznijo in veliko družino.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


web 3 aleteia 2 years

Preberite še:
Tri stvari, ki so po poroki drugačne, boljše kot pred njo


LOVE

Preberite še:
Sta bila sveta Valentina kar dva?!


KSIĄDZ RAY KELLY

Preberite še:
Irski duhovnik se vrača. Bo letos nastopil na Evroviziji?

Tags:
družinaotrocipreizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.