Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Irski duhovnik se vrača. Bo letos nastopil na Evroviziji?

KSIĄDZ RAY KELLY

YouTube

Urška Kolenc - objavljeno 13/02/20

Irski duhovnik stremi k temu, da bi bil letošnji irski predstavnik na Evroviziji

Pred slabima dvema letoma smo že predstavili irskega duhovnika in pevca Raya Kellyja, ki je navdušil z nastopom v oddaji Britain’s Got Talent (Britanija ima talent). Zapel je pesem Everybody hurts skupine REM, nastop pa mu je prinesel svetovno slavo.


BRITAIN'S GOT TALENT

Preberite še:
Duhovnik nastopil v oddaji talentov in pustil vse odprtih ust

Bo letos nastopil na Evroviziji?

Pred dnevi je oče Ray za irski katoliški medij The Irish Catholic povedal, da razmišlja o tem, da bi letos predstavljal Irsko na tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo med 12. in 16. majem na Nizozemskem.

Irska na Evroviziji nastopa vse od leta 1965. V tem času so zabeležili sedem zmag, od prve irske zmage na Evroviziji prav letos mineva 50 let. V pogovoru za irski medij je 66-letni duhovnik dejal, da to glasbeno tekmovanje spremlja že od najstniških let in bi mu bil nastop na tekmovanju v veliko čast. Ali bo izbran za predstavnika na tem glasbenem tekmovanju, bo znano v prihodnjih tednih.

Če bo izbran, ima za to priložnost že pripravljeno pesem, ki sta jo zanj napisala dva glasbenika in nosi naslov Hallelujah Day. Objavljena bo na novem albumu Priest, ki bo izšel pred veliko nočjo. “To je neresnična pesem, pravljična je,” je o skladbi z versko tematiko povedal oče Ray.


MADAME MONSIEUR

Preberite še:
Neverjetno – na Evroviziji se najdejo tudi globoka besedila

Letos se vrti po plesnem parketu

Trenutno župnik iz župnije Oldcastle tekmuje v četrti sezoni šova Dancing with the Stars (Ples z zvezdami). Čeprav mu vrtenje po plesnem parketu ne gre najbolje, kar so mu s slabimi ocenami nakazali tudi sodniki, je za zdaj še del tekmovanja. Hvaležen je za vso podporo, ki mu jo namenjajo gledalci. Zaveda se, da jih verjetno ne očara s plesom, temveč prej s svojim petjem in karizmo.

Dejal je, da je njegova naloga, “da v življenje ljudi za uro ali dve prinašam srečo in živahnost. In če to zmorem, morda ne s svojim plesom, ampak s svojo priljubljenostjo in dejstvom, da sem malce zabavljač, potem sem dosegel svoje”.

Kljub slavi duhovnik poudarja: “Moja prva ljubezen je duhovništvo in to je številka ena v mojem življenju.”


BIKE SUNSET

Preberite še:
Ideje za družinsko športanje


ALENKA JERMAN

Preberite še:
“Trenutki, ko stvari nisem imela pod nadzorom, so bili grozni, a tudi najbolj poučni”


MARRIED,MARRIAGE

Preberite še:
Zakaj ni realno pričakovati, da bomo vse življenje zaljubljeni v svojega partnerja

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.