Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

12 prednosti mamic z veliko otroki

FAMILY

YanLev | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 22/07/19

Več otrok v družini prinaša številna prijetna presenečenja

Nedavna raziskava je matere v številčnih družinah navdušila s podatkom, da več otrok v družini precej upočasni proces staranja. Za to se lahko zahvalijo t. i. telomeram, delom DNA na koncih kromosomov, ki služijo kot zaščitne kapice in vplivajo na hitrost regeneracije naših celic. Matere, ki so večkrat rodile, imajo na koncih kromosomov daljše zaščitne kapice, kar pomeni, da se njihove celice hitreje obnavljajo in s tem počasneje starajo.


CHILDREN DRAWING

Preberite še:
12 stvari, ki jih lahko počnete z družino, še preden otroci odrastejo

To je seveda čudovita novica, toda če se malce bolj poglobimo v prednosti številčnih družin, najdemo še veliko koristi, ki jih prinaša pogosto kaotično življenje ob več otrocih. O njih si preberite v fotogaleriji.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


SUNBATHING

Preberite še:
Varno na sonce: zavarujte se pred sončnimi žarki!


RADOŚĆ

Preberite še:
Kje lahko moški najde svojo srečo?


MARUŠA MIŠMAŠ

Preberite še:
“Nasmeh mi pomaga pred štartom, ko sem živčna”

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.