Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

V Združenih državah Amerike preiskujejo “osupljiv” evharistični čudež

Komunia święta gładzi grzechy

Pascal Deloche / Godong

Philip Kosloski - objavljeno 06/04/23

Nadškofija Hartford preiskuje morebitni evharistični čudež, ki naj bi se zgodil 5. marca

Duhovnik v Cerkvi sv. Tomaža v Thomastonu v ameriški zvezni državi Connecticut je nedavno izjavil, da se je 5. marca v njegovi župniji zgodil evharistični čudež.

Po navedbah ameriških katoliških medijev je “duhovnik Joseph Crowley pojasnil, da se je v začetku tega meseca, ko je izredni delivec obhajil delil posvečene hostije, zgodil čudež. Število hostij pri tem delivcu obhajil se ni manjšalo, pač pa se je v nekem trenutku povečalo.”

Po župnikovih besedah naj bi tisti dan med podeljevanjem evharistije enemu izmed delivcev zmanjkovalo posvečenih hostij in ustrašil se je, da jih bo zmanjkalo, preden bodo vsi verniki pristopili k obhajilu.

Namesto tega pa se je njegov ciborij znova čudežno napolnil in do konca svete maše je imel enako ali celo več posvečenih hostij kot na začetku obhajila.

Duhovnik Joseph Crawley je v videoposnetku dejal, kako se mu zdi “zelo imenitno, ko Bog naredi takšne stvari, in še bolj imenitno, ko se ljudje zavemo, kaj je naredil”. Izkušnjo je opisal kot “zelo močno, neverjetno, resnično in pretresljivo”: ne le, da so doživeli čudež evharistije, je poudaril, “doživeli smo še nekaj večjega”.

Za preiskavo domnevnega čudeža je pristojen krajevni škof, pred morebitno uradno razglasitvijo pa bodo dogodek temeljito preučili različni izvedenci.

Tudi če Cerkev tega čudeža uradno ne bo priznala, je omenjena izkušnja korenito prenovila vero tamkajšnje župnije in oče Crawley je po lastnih navedbah izjemno hvaležen za priložnost, da je bil priča takšnemu dogodku.

Povezava z bl. McGivneyjem

Zanimivo je, da se je domnevni čudež zgodil v isti cerkvi, v kateri je nekoč deloval oče Michael McGivney, ustanovitelj Kolumbovih vitezov, ki je bil za blaženega razglašen leta 2020. Njegovi priprošnji pripisujejo ozdravljenje nerojenega otroka, čigar življenje je bilo v življenjski nevarnosti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.