Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

So se trije evharistični čudeži zgodili po posredovanju blaženega Carla Acutisa?

CUD W SOKÓŁCE

PIOTR MECIK/East News

Gelsomino del Guercio - objavljeno 12/11/22

Preden je Carlo pri 16 letih umrl, ga je mama Antonia prosila, naj pri Jezusu izprosi še več evharističnih čudežev

Carlo Acutis naj bi bil povezan s tremi evharističnimi čudeži, ki so se zgodili po njegovi smrti leta 2006. Tako v knjigi Skrivnost mojega sina pravi njegova mama Antonia Salzano Acutis.

Čudeži v Argentini

Ko je bil Carlo Acutis še živ, so se v Buenos Airesu v Argentini v času delovanja kardinala Bergoglia (sedanjega papeža Frančiška) zgodili mnogi izjemni evharistični čudeži. Posvečena hostija se je spremenila v meso, prav tako kot se je zgodilo v evharističnem čudežu v Lancianu v Italiji.

Vzorec srčne mišice

Vzorec hostije v Buenos Airesu so analizirali priznani znanstveniki, med njimi tudi eden največjih strokovnjakov za forenzično medicino srca Frederick Zugibe iz Columbia University v New Yorku. Tudi on je potrdil, da gre za tkivo srčne mišice in da je oseba, kateri je tkivo pripadalo, veliko trpela.

Vabilo, da postanemo zaupni Jezusovi učenci prek resničnega srečanja z Gospodom v evharistiji, doseže svoj vrh v zgodbi Kristusovega križanja.

Prošnja matere Antonie

Pred Carlovo smrtjo oktobra 2006 ga je njegova mama Antonia prosila, naj pri Jezusu izprosi še več evharističnih čudežev, podobnih tistemu v kraju Lanciano, pri katerem se je v posvečeni hostiji videla resnična in otipljiva Jezusova prisotnost.

Trije čudeži po njegovi smrti

“Mislim, da je bilo posredovanje mojega sina uslišano,” zatrjuje Antonia Salzano. Dejansko se je le deset dni po njegovi smrti, 21. oktobra 2006, zgodil evharistični čudež v kraju Tixtla v Mehiki, in malo po tem še dva evharistična čudeža na Poljskem, v krajuSokolka leta 2008 in v kraju Legnicka leta 2013.

Vsi ti čudeži, ki so jih preučevali priznani znanstveniki in jih je Cerkev priznala, so podobni evharističnemu čudežu v Lancianu. Tudi v teh primerih se je posvečena hostija spremenila v meso in analize so pokazale, da gre za srčno mišico moškega.

Posvečeni kruh in vino

Mati Carla Acutisa je povedala: “Jezus dela te čudeže, da bi nam pomagal poživiti našo vero, ki pogosto niha. Ko je še bil na zemlji, nam je obljubil dar evharistije. Da bi učence pripravil na to, da bo odslej navzoč v posvečenem kruhu in vinu, je naredil dva čudeža, v katerih je premagal naravne zakonitosti – pomnožil je kruh in ribi ter hodil po vodi na Tiberijskem jezeru.”

“Resnična navzočnost v evharistiji”

“Jezus je pokazal, da ima moč spremeniti kruh in vino v svoje telo in kri. V evharističnih čudežih počne isto, seznani nas s svojo resnično navzočnostjo v evharistiji in premaguje naravne zakonitosti, kar zmore samo On.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in in priredila Marina Vidmar.

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.