Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Znani nogometaš s svojo zgodbo sporoča, da ne smemo nikoli obupati

Harry Kane

Cosmin Iftode | Shutterstock; @HKane | Twitter

Katarina Berden - objavljeno 24/10/22

Harry Kane, kapetan angleške reprezentance in igralec nogometnega kluba Tottenham, sporoča, da moramo vedno verjeti vase

Harry Kane je svetovno znan nogometaš. Je kapetan angleške reprezentance in eden najpomembnejših igralcev angleškega nogometnega kluba Tottenham Hotspur. 29-letnik je osvojil kar nekaj uglednih nagrad in je zelo cenjen na reprezentančni in klubski ravni, zato ga danes mnogi uvrščajo med najboljše nogometaše sveta.

Dolga pot do uspeha

Kot so zapisali na portalu The Sun, pa njegova nogometna zgodba ni imela tako uspešnega začetka. Že od majhnega je imel rad nogomet, vendar so ga kot otroka izločili iz mladinskega kluba v Arsenalu. Na srečo je imel podporo očeta, ki je razumel njegovo stisko in ni pokazal razočaranja. Namesto tega ga je ves čas spodbujal in ga učil potrpežljivosti in vztrajnosti.

Oče ga je v trenutku največje žalosti objel in mu rekel: “Še bomo poskusili in se še bolj trudili. Poglejva, kam nas bo to pripeljalo.” Mladi Harry se je začel močno truditi in bil odločen, da mu bo nekoč uspelo.

Čeprav je imel v težkih obdobjih veliko dvomov vase, ni hotel popustiti. Ves čas so mu v mislih odzvanjale besede njegovega očeta. Končno mu je uspelo. Igral je za klub Tottenham Hotspur in postal eden boljših igralcev, poleg tega pa je tudi kapetan angleške reprezentance.

Danes, ko je tako rekoč na višku svoje kariere, se še vedno spominja očetovih besed in pomena vztrajnosti. Pred kratkim je ustanovil fundacijo za podporo duševnemu zdravju, saj bi rad poudaril, kako pomembno je razmišljati in govoriti o tej temi, ki ne sme biti tabu.

Oglejte si kratek risani film, v katerem Harry Kane spregovori o svoji zgodbi in poti od težkega začetka do današnjih uspehov.

Še bomo poskusili in se še bolj trudili

Ko si otrok, je zavrnitev zahtevna stvar. Ko sem bil star osem let, me je klub Arsenal izločil iz ekipe. Oče je bil tisti, ki mi je povedal. Bil sem premlad, da bi popolnoma razumel občutje zavrnitve, oče pa ni pokazal nobenega razočaranja. Objel me je in mi rekel: “Še bomo poskusili in se še bolj trudili. Poglejva, kam nas bo to pripeljalo.” In sva …

Oče mi je nato povedal, da me želijo pri Tottenhamu. Zgrabila sva priložnost in začel sem trdo delati. Močno sem si želel, da bi prišel v prvo ekipo, vendar sem moral biti potrpežljiv in še naprej verjeti vase. Pred vsako tekmo sem si rekel: “Uspelo mi bo, trudil se bom po svojih najboljših močeh.”

Nato so me posodili drugemu klubu. Res ni bilo lahko. Trdo sem moral delati, da sem prebrodil to težko obdobje. Dvomil sem vase, vendar se nisem hotel nikomur smiliti. Ves čas sem si ponavljal: “Še bomo poskusili in se še bolj trudili.” Bil sem odločen, da bom dokazal, da sem dovolj dober. Vedel sem, da bo moja priložnost prišla.

Kjerkoli že ste, s čimerkoli se borite, vztrajajte in poskušajte, predvsem pa vedno verjemite vase. Bolj ko sem sam verjel vase in ker sem imel podporo okolice, bolj resnično je vse skupaj postalo.

Tags:
duševno zdravjeslavnišport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.