Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Vprašanja, ki bi si jih morali vsak dan zastaviti vsi starši

Mother and son reading

KAY4YK | Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 21/10/22

Kratek seznam vprašanj, ki me vedno znova spomnijo, da skrb za otroke ni nujno zapletena ...

Ob krikih in vpitju iz dnevne sobe mi je srčni utrip v trenutku nevarno poskočil in stekla sem po stopnicah, da bi videla, kaj se dogaja.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Vsepovsod je bil raztresen suh fižol. Danes so se stvari dogajale ena za drugo. Mrzlično sem se ukvarjala s seznamom nujnih opravil, ob tem pa so bili moji otroci in njihove potrebe nekako potisnjeni ob stran. Zaradi moje raztresenosti so uporabljali vse bolj nore taktike, da bi pritegnili mojo pozornost. In podvig s fižolom je uspel. Prišla sem k njim, bila sem zelo vznejevoljena in pridobili so mojo pozornost.

Ali sem se primerno odzvala? O, kako rada bi rekla da … vendar žal ne. Dan sem končala z željo, da bi lahko vse skupaj ponovila.

Vendarle pa sem namesto ponavljanja napak tistega dne našla način, kako se lahko ob težjih dneh znova osredinim. Ugotovila sem, da moram vsak dan, ne glede na to, kako težkih ali norih je teh 24 ur, storiti majhne stvari, da bom lahko vsaj na delce tega kaosa gledala s hvaležnostjo.

Spodnji seznam vprašanj mi je pomagal, da sem se spomnila, kako moja skrb za otroke ni nujno zapletena …

Ni nujno, da boste vse to zmogli vsak dan. To je le začetni seznam vprašanj, ki vas bo spomnil, na katere stvari ste lahko pozorni. Ugotovila sem, da se lahko s tem, ko jih preletim na začetku ali koncu tedna, naučim, kako se ne glede na ves kaos lahko posvetim majhnim trenutkom ljubezni in pozornosti.

Vsi svetniki, ki ste bili matere ali očetje, prosite za nas!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
materinstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.