Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V petih letih dobila tri pare dvojčkov, vsi so rojeni na isti dan: “Očitno ima Bog smisel za humor”

rodzice trzech par bliźniąt

@doubletheblessingsx3plus2 | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 21/10/22

Carrie in Craig sta starša treh parov dvojčkov, ki so se v petih letih rodili na isti dan. Izkušnja tako ganljivega čudeža jima je za vedno spremenila življenje

Carrie in Craig Kosinski iz ameriške zvezne države Wisconsin sta bila srečno poročena. V življenju jima je manjkalo le eno: doma slišati otroški glas. Carrie je sanjala o veliki družini, vendar ji zdravniki zaradi hude endometrioze niso vzbujali veliko upanja, da bi kdaj postala mama.

Trije pari dvojčkov v petih letih

Nekega dne je zakonca kontaktirala znanka iz srednje šole in ju vprašala, ali lahko poskrbita za njena dva otroka. “Rekla je, da je spet noseča in da otrokoma ne more zagotoviti življenja, ki si ga zaslužita, da ju želi dati v posvojitev,” se spominja Carrie.

Zakonca sta tedaj sicer še vedno upala na biološke otroke, vendar sta ob prošnji spremenila načrte. “Čutila sva, da je to tisto, kar Bog želi, da narediva, zato sva se odločila slediti Njegovemu načrtu,” pravi Craig. Kenna in Adalynn sta tako kmalu postali del njune družine.

Po nekaj mesecih ju je znova kontaktirala biološka mati dvojčic. Carrie in Craig sta se prestrašila, da jima bo poskušala vzeti otroke. Namesto tega pa ju je prosila, ali bi lahko skrbela še za dva njena otroka, leto dni starejša dvojčka, Cece in JJ.

Odločitev o vnovičnem povečanju družine je bila za Carrie and Craiga težka, toda ker so bili otroci bratje in sestre, sta ju zakonca vzela pod svoje okrilje.

Božji dar

Ko sta Cece in JJ postala del njune družine, se je Carrie začela počutiti nenavadno. Odpravila se je k zdravniku in izkazalo se je, da je noseča – z dvojčki!

“Bila sva šokirana, ampak tudi zelo vesela,” pravi Carrie. Zakonca sta prepričana, da je bila ta nosečnost Božji dar. Dvojčki so se rodili 28. februarja, na isti dan kot preostali štirje otroci.

Ker je bilo vseh šest otrok rojenih na isti dan, sta Carrie in Craig verjela, da ima nekdo zgoraj posebne načrte za njuno družino. “Mislila sva si: ‘O, moj Bog, imela bova tri pare dvojčkov. Kaj počneva? Očitno ima Bog smisel za humor,'” pravi Carrie.

View this post on Instagram

A post shared by Carrie Shortsle Kosinski (@doubletheblessingsx3plus2)

Ključ je v dobri organizaciji

Vsak od Kosinskih otrok je zelo drugačen. “Vsak ima svojo osebnost, kar je zelo zabavno, saj gremo v šest različnih smeri,” pravi Carrie. Njena skrivnost je dobro organiziran dan: “Moram biti zelo organizirana in se držati urnika, sicer stvari uidejo izpod nadzora,” pravi.

Svojo zgodbo zakonca z veseljem delita z mediji. Upata, da bodo ljudje zaradi njunih zgodb spremenili svoj odnos do posvojitve, ki otrokom daje možnost za normalno, ljubeče življenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
družinaotrociposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.