Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Dragocenosti, ki mi jih je zaupal veliki slovenski misijonar

martin golob tone kerin vlog 99

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 21/10/22

Poln sem vtisov s srečanja z birmanci in cenjenim misijonarjem Tonetom Kerinom

Pred kratkim so me povabili na škofijsko srečanje birmancev v Maribor. Kako imenitno je bilo videti vse te mlade obraze in pokramljati z njimi. Tudi sam sem s srečanja odnesel veliko. Ogromno! Mnogo tem in navdihov, ki jih bom še dolgo premleval, mi je dal misijonar Tone Kerin, ki že skoraj 40 let deluje med najrevnejšimi na Madagaskarju.

Da ne boste mislili, da so misijonarji potrebni zgolj v tujih, več tisoč kilometrov oddaljenih deželah. Nikakor. Vsakdanjik jasno pokaže, da smo misijona še kako potrebni tudi v slovenski deželi. Še več, vsak je lahko in mora biti misijonar, pričevalec dobrega v svojem okolju, v družini, med sošolci, sodelavci, prijatelji, mimoidočimi …

Misijonar Tone, mimogrede, v nedeljo, ki je posvečena misijonom, si boste lahko na Aleteii prebrali obsežen intervju z njim, mi je razkril štiri dragocene stvari, ki so pomembne za misijonarja. To so vera, ljubezen do ljudi, pogum in … Kaj pa četrta dragocena lastnost, ki mi jo je zaupal Tone? Oglejte si vlog.

P. S. Še vedno me spremljajo čudoviti spomini na mašo za motoriste in njihov blagoslov pred slabima dvema tednoma. Podoživite vtise s tega imenitnega srečanja.

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.