Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Adventni čas tudi letos ponuja vrsto zanimivih akcij in duhovnih vaj

shutterstock_1240050265.jpg

Natalia Ruedisueli | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 26/11/21

Za katero se boste odločili?

Advent je pred vrati. Prižiganje sveč na adventnem venčku je sicer lepa navada, še lepše pa je, da se poleg tega poglobimo vase in v skrivnosti božiča, ki nam jih postopno odpira adventni čas.

Zato smo izbrali nekaj idej in pobud za letošnji advent. Verjamemo, da lahko vsak poišče nekaj zase. Želimo vam blagoslovljen adventni čas.

1Adventni spletni misijon 2021

Pater dr. Viljem Lovše s sodelavci pripravlja adventni spletni misijon, ki nosi naslov V vsem iskati in najti Boga. Misijon bo potekal ob sobotah ob 20. uri (prvo srečanje bo 28. 11.) preko Zooma.

2Adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju

Ignacijev dom duhovnosti tudi letos organizira adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju, ki bodo zaradi razmer potekale preko spleta. Naslov letošnjih vaj je: “Da vam dam prihodnost in upanje” (Jer 29,11).

3Adventne duhovne vaje za mlade in odrasle

Hčere Marije pomočnice bodo na Bledu vodile duhovni vikend, ki vam bo pomagal h globljemu doživljanju adventnega časa. Tema letošnjih vaj je vstopanje v božične skrivnosti. Termin duhovnih vaj je med 26. in 28. 11. 2021. Časa za prijavo je še nekaj!

4Adventni nagovori v celjski stolnici

V celjski stolnici svetega Danijela bo imel celjski škof Maksimilijan ob adventnih sobotah zvečer ob 18. uri adventne nagovore v pripravi na božič. Prva sveta maša z nagovorom bo v soboto, 27. 11. ob 18. uri.

5Adventna akcija: Zakaj ti si moje upanje, o Gospod

Pri Svetopisemski družbi Slovenije so tudi letos pripravili adventno akcijo, v sklopu katere bodo prijavljeni vsak dan po e-pošti prejeli zvočni posnetek.

6Pot v Betlehem

Salezijanska mladina vabi dijake, študente in mlade v poklicih na srečanja v okviru priprave na božič, ki bodo potekala vsako adventno nedeljo ob 19. uri preko Zooma.

7Jožefova pot do jaslic

Ekipa #deliJezusa vabi na adventno akcijo oziroma na pot do Jezusovih jaslic skupaj z Jožefom. Z akcijo pričnejo 29. novembra.

8 Duhovne vaje za ministrante

Majcnov dom v Želimljah organizira duhovne vaje za ministrante. Termin duhovnih vaj je 17. do 19. december. Prijavo najdete na spletni strani Majcnovega doma.

9Adventni korak 2021

Salezijanski mladinski center na Rakovniku bo v adventnem času tudi letos v sklopu adventnega koraka predstavil zgodbo slovenskega misijonarja, tokrat bo to pater Miha Drevenšek, ki je deloval v Zambiji. Vsak dan ob 18. uri boste lahko v živo ali preko prenosa prisluhnili kratki zgodbi, lahko pa boste opravljali tudi vsakodnevne naloge in reševali kvize.

10Zornice

V adventnem času bodo v pripravi na božič pri Katoliški mladini obhajali zornice (zgodnje adventne maše), ki bodo namenjene vsem, posebej študentom. Začeli bodo v ponedeljek, 29. 11. Potekale bodo vsak dan (razen ob sobotah in nedeljah) ob 6.30 zjutraj v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru.

11Adventni koledar za otroke

Misijonsko središče Slovenije vsako leto pripravi adventno akcijo Otroci za otroke, s katero otroci z vseh koncev sveta zbirajo darove za svoje vrstnike v misijonskih deželah. Letošnja akcija v središče postavlja besede “Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala” (Apd 4,20) in govori o misijonarju Mihu Drevenšku.

12Njegovo ime je … Jezus

Portal Iskreni.net bo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se bodo naročili, objavila adventno akcijo. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Tags:
adventduhovne vaje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.