Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Hudo bolan deček je po sanjah o Mariji ozdravel

cáncer

Courtesy María de Jesús and Luis Ángel Cardeña

Jesús V. Picón - objavljeno 06/10/23

Zdravniki, ki so imeli za dečka slabe napovedi, njegove ozdravitve ne znajo znanstveno pojasniti

Andri Jesús iz mesta Mérida v Jukatanu v Mehiki je najmlajši od štirih bratov. Pri enajstih letih so mu diagnosticirali možganskega raka. “V trenutku, ko so nam sporočili to novico, smo bili popolnoma na tleh, saj smo diagnozo povezali s smrtjo,” se spominja njegov oče Luis Ángel.

In res je bilo vse, kar so zdravniki poskušali storiti za Andrija, le lajšanje bolečin. Andrijevi starši pravijo, da so jim zdravniki ob prihodu v bolnišnico povedali, da zdravila za njegovo stanje ni, ter da mu ostaja nekaj mesecev, morda leto dni življenja.

Čas preizkušenj

Od tistih težkih trenutkov, ki so pretresli celo družino, je minilo sedem let. Danes je Andri 18-letni mladenič, še vedno pa se spominjajo težkih časov.

“Soočeni s strahom, da bo naš otrok vsak trenutek umrl, smo se družina in prijatelji zbrali, da bi si nudili podporo,” pravi oče Luis. “Izgubil sem službo in marsikaj drugega je šlo narobe, vendar smo šli z vero naprej.

V rokah malega Jezusa

Andrijeva mama Maria se spominja, da jo je Andri med boleznijo prosil, naj mu poje pesmi o Jezusu. “Moj sin se je oklepal Deteta Jezusa in tudi sama sem molila k njemu in k Mariji.

Maria je prepričana, da sta bila Jezus in njegova Mati navzoča med Andrijevo operacijo. Ko so mu diagnosticirali tumor, je bil ta namreč maligen (škodljiv), ob odstranitvi pa so ugotovili, da je benigen (neškodljiv).

Nerazložljiva ozdravitev

Oče Luis je za Aleteio povedal, da niti onkologi niso znali pojasniti, kaj se je zgodilo. “Sina so operirali, odstranili so mu tumor, nato je sedem dni preživel na intenzivni negi. Rekli so, da bo spal le tri dni, on pa se je zbudil šele sedmi dan, ker ga je vmes zadela kap. V tistih dneh je Andri sanjal o Mariji.”

Mama je prepričana, da je njen sin od tistega trenutka naprej okreval. Tumor mu je povzročil izgubo voha in vida, tudi hoditi ni več mogel. “Ko smo se vrnili v Mérido, smo opazili, da je segel po svojem telefonu, gledal vanj in svojemu očetu napisal sporočilo. Oče je odpisal, da to ni Andri, ta pa mu je odgovoril: ‘Da, oče, jaz sem.'”

cáncer

Andrijeve sanje

Andri je takole povedal o svojih sanjah o Božji Materi:

“Ko so mi med operacijo odstranili tumor, sem spal v bolniški postelji. Nato se je prikazala Devica, se spustila k meni in mi rekla: ‘Pridi, Andri, ozdravila te bom, pridi z mano.’ Popeljala me je na kraj, podoben nebesom, kjer so bili oblaki in veliko svetnikov.

Oblila me je z blagoslovljeno vodo in vprašala: ‘Ali diši po vrtnicah?’ Odgovoril sem, da nič ne voham. Objela me je s svojim plaščem, me pokrila in mi rekla, naj zaprem oči. Nato me je odkrila in rekla: ‘Vrgla ti bom nekaj listov vrtnic, ti pa mi povej, ali jih vonjaš.’ Res je vrgla cvetove vrtnice in rekel sem, da voham in da krasno dišijo. Potem mi je rekla: ‘Andri, ti si že ozdravljen.'”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

thoughtful woman sitting alone outdoors
Preberite še:Sem Marija ali Marta?

Tags:
bolezenMarija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.