Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Producent filma Zvok svobode: “Še pred koncem snemanja smo po Božji milosti rešili 200 otrok”

Scena z filmu Sound of Freedom

Angel Studios

Francisco Vêneto - objavljeno 27/09/23

Po besedah mehiškega producenta Eduarda Verasteguija je med snemanjem odmevnega filma Zvok svobode v Kolumbiji specialni enoti, ki je delala pod krinko snemalne ekipe, uspelo rešiti okoli 200 otrok, ki so pristali v spolnem suženjstvu

Film Zvok svobode temelji na resnični zgodbi ameriškega zveznega agenta Tima Ballarda, ki se je na lastno pest odpravil v Kolumbijo iskat deklico, žrtev trgovine z otroki za namene spolnega izkoriščanja.

V filmu je omenjenega agenta upodobil igralec Jim Caviezel, ki je najbolj znan po vlogi Jezusa Kristusa v filmu Kristusov pasijon Mela Gibsona iz leta 2004.

Nekdanji pripadniki ameriške vojne mornarice

Ballard je filmski ekipi med snemanjem poslal 30 nekdanjih pripadnikov ameriške specialne enote vojne mornarice, kultnih tjulnjev, pripoveduje producent Eduard Verastegui.

Nato pa so tretji dan snemanja v Kolumbiji izginili.

Čez nekaj časa je producent prejel sporočilo, da je kolumbijska vlada aretirala trgovce v Cartageni, večjem pristaniškem kolumbijskem mestu, in rešila več kot 200 otrok, ki so postali žrtve spolnega suženjstva.

V tej operaciji so sodelovali prav nekdanji tjuljni, ki jih je filmski ekipi poslal Ballard. Sprehajali so se po Cartageni, ko so se jim približali kriminalci in jim ponudili “punce”. Kriminalcem se ni niti sanjalo, da so bili ti “turisti” v resnici strokovnjaki za reševanje otrok in da so se ujeli v past operacije kolumbijske zvezne policije.

“Še pred koncem snemanja filma smo po Božji milosti rešili 200 otrok,” pravi Verstegui.

Film si lahko ogledate tudi v Sloveniji

Klic svobode obsoja trgovino z otroki za namene spolnega izkoriščanja, ki prinaša okoli 152 milijard dolarjev dobička na leto in prizadene vsaj 2 milijona otrok na svetu.

Film si lahko ogledate tudi v Sloveniji.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.