Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Oče in hči prekolesarila Francijo in se vpisala v Guinessovo knjigo rekordov

Record en famille

Frédéric de Lanouvelle

Bérengère De Portzamparc - objavljeno 25/09/23

Fréderic de Lanouvelle in njegova 16-letna hči Mathilde sta v 16 dneh prekolesarila Francijo v obliki srca in se vpisala v Guinessovo knjigo rekordov

Fréderic de Lanouvelle, nekdanji časnikar in oče štirih hčera, je že od nekdaj navdušen nad športnimi pustolovščinami. Rojstni dan vsake od svojih hčera je želel obeležiti na edinstven način.

Najprej je s svojo najstarejšo hčerko Cécile pretekel okoli 250 kilometrov dolg maraton. Njeno mlajšo sestro, 16-letno Mathilde, pa je popeljal na pustolovščino, s katero sta si prislužila Guinnessov svetovni rekord!

“Risanje” srca z GPS napravo

Njun cilj (ki sta ga na koncu tudi dosegla) je bil izvesti največjo risbo v obliki srca z GPS napravo na kolesu z dvema sedežema, t. i. tandemu. V tem primeru sta “narisala” 2.156 kilometrov veliko srce okoli Francije! To je bil zahteven športni podvig, obenem pa je tudi koristil širši skupnosti.

le couer

S pobudo, ki sta jo oče in hči poimenovala “A Heart This Big!”, sta zbirala sredstva za človekoljubno organizacijo Srčna kirurgija za otroke sveta (Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfants du Monde). Organizacija je zahvaljujoč prizadevanjem Fréderica in Mathilde prejela že skoraj 22.000 evrov.

Oče in hči sta se 16. avgusta odpravila na pot iz Lyona in na dan prevozila okoli 150 kilometrov. Hkrati sta uporabljala tri naprave GPS, da bi se čim bolj približala obliki, ki sta jo želela doseči. S seboj sta imela tudi zvezke, račune, dokumente ipd., ki so jih priče trikrat dnevno žigosale, da so potrdile točnost njune poti. Tako strogo dokumentacijo zahtevajo pri Guinnessovi knjigi rekordov, preden potrdijo, da je bil postavljen nov rekord.

Več kot rekord

Čeprav sta z Mathilde postavila svetovni rekord, se je Fréderic te pustolovščine lotil predvsem zato, da bi doživel edinstven trenutek s svojo hčerko. “To so resnično posebni trenutki, ki naju bodo zaznamovali za vse življenje in nama pustili trajne spomine,” je oče povedal za Aleteio.

la famille au complet
Družina.

“Veliko sva se pogovarjala, si zaupala in se smejala težavam, na katere sva naletela, kar je še utrdilo najin odnos.” Fréderic je omenil tudi globlje trenutke, ko sta “se pogovarjala o najinih vrednotah, o veri in odnosu z Bogom”. Preden sta sedla na kolo, sta si oče in hči vsako jutro vzela čas za skupno molitev.

V Lyon sta prispela v četrtek, 31. avgusta, in se znova združila z ostalimi članicami družine, ki so vsak dan spremljali njuno oblikovanje tega čudovitega srca. Hčere so se nato vrnile v Aix-en-Provence in se pripravile na novo šolsko leto. Fréderic pa ima zdaj pred sabo tri leta, v katerih lahko premišljuje o naslednjem podvigu, ki ga želi doseči s svojo tretjo hčerko!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.