Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Jim Caviezel v novem, pretresljivem filmu o trgovini z otroki

Jim Caviezel, Sounds of Freedom promo

Sounds of Freedom | Provided

J-P Mauro - objavljeno 30/08/23

Prihajajoči celovečerec z naslovom Zvok svobode pripoveduje resnično zgodbo ameriškega vladnega agenta, ki je pustil službo, nato pa potoval po svetu in reševal otroke iz suženjstva

Jim Caviezel je odigral glavno vlogo v novem filmu Zvok svobode, ki temelji na resnični zgodbi Američana Tima Ballarda. Ta je pustil službo vladnega agenta in se odpravil po svetu, da bi reševal otroke iz suženjske trgovine z ljudmi. Film je prevzela platforma Angel Studios, ki ustvarjalcem omogoča množično financiranje ter globalno distribucijo filmov in televizijskih serij s popolnim ustvarjalnim nadzorom. Angel Studios je film Zvok svobode premierno predvajal 4. julija letos, na ameriški dan neodvisnosti, v slovenske kinematografe pa prihaja v četrtek, 31. avgusta.

Že napovednik zadošča, da gledalci nestrpno pričakujejo ogled celotne produkcije: odlična kinematografija namreč osvetljuje tragične usode več kot dveh milijonov otrok, ki vsako leto postanejo žrtve trgovcev z otroki. Caviezel v napovedniku pripoveduje:

“To je najhitreje rastoča mednarodna kriminalna mreža, kar jih je svet kdaj videl. Prehitela je že nezakonito trgovino z orožjem, kmalu pa bo prehitela tudi trgovino z drogami.”

V sporočilu za javnost takole opisujejo zaplet tega presunljivega vpogleda v prizadevanja uslužbencev organov pregona, ki se borijo proti trgovcem z otroki in poskušajo reševati življenja njihovih otroških žrtev.

Jim Caviezel v tem celovečernem filmu igra zveznega agenta Tima Ballarda, ki že 12 let dela v temačnem svetu otroškega kriminala in počasi izgublja upanje – dokler ne reši sedemletnega dečka, ki so ga skupaj s sestro ugrabili brutalni trgovci z ljudmi. Ko deček prosi Tima, naj najde še njegovo sestro, Tim odkrije svoje življenjsko poslanstvo: reševanje otrok iz spolnega suženjstva, ne glede na to, kje na svetu so v tistem trenutku.

Izvršni direktor studia Angel Neal Harmon je pojasnil, da prodaja vstopnic ni edino merilo uspeha tega filma; prizadevajo si tudi, da bi Zvok svobode gledalcem odprl oči in ozaveščal o stiski sodobnega suženjstva otrok.

Zvok svobode je razburljiv film, ki pripoveduje zgodbo o junaških prizadevanjih moškega, da bi rešil otroke pred trgovino z ljudmi. S to močno filmsko izkušnjo želimo okrepiti rastoče gibanje za razkritje te ogabne kršitve človekovih pravic in spodbuditi ljudi, naj ukrepajo in pomagajo svojim skupnostim enkrat za vselej končati sodobno obliko suženjstva.”

Film Zvok svobode bo v slovenskih kinematografih na ogled od četrtka, 31. avgusta.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.