Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 27. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Oče in hči s prodajo kave pomagata brezdomcem

Father and daughter Street Brew Coffee

Street Brew Coffee | Facebook

Cerith Gardiner - objavljeno 25/08/23

Campbellova uživata ob svoji najljubši kavi, obenem pa predano nudita pomoč najbolj ranljivim. Takole sta združila svoje strasti

Vez med očetom in hčerko je vedno nekaj dragocenega, prav posebej pa takrat, ko je namenjena pomoči ljudem v stiski. To velja tudi za Caitlin Campbell in njenega očeta Rossa.

Oba sta navdušena ljubitelja kave. Caitlin je v pogovoru za ameriške medije pojasnila:

“Kava je napitek, ki ustvarja skupnost. Ljudje se zbirajo na določenem mestu in se družijo iz skupne ljubezni do kave. Opazila sem, da se velik del življenja odvija v kavarni, od razgovorov za službo in zmenkov do sklepanja novih prijateljstev.

Ko se je njen oče naveličal svojih običajnih kavarn, kjer je kupoval kavo za na pot, se je odločil, da se bo sam naučil pražiti kavna zrna. Pri njegovih prizadevanjih se mu je pridružila hči Caitlin in to je bil začetek izjemno uspešne skupne poti.

“To je postalo nekaj, kar sva s Caitlin skupaj počela v prostem času, ko sva se vedno bolj poglabljala v pripravo kakovostne kave. Prve serije, ki sva jih spražila, so bile nekoliko zrnate, na koncu pa sva se odločila za način praženja, ki je bil našim prijateljem in družini všeč in so vedno znova prosili zanj,” je povedal Ross.

Podpora brezdomcem

Oče in hči pa zelo rada tudi nudita pomoč ljudem, ki so se znašli v takšni ali drugačni stiski. Ross si je večkrat tudi javno prizadeval za boljšo podporo brezdomcem. Naslednji, logičen korak je bila združitev kave in podpore osebam brez lastnega doma.

Ross je pojasnil: “Vedel sem, da je kava ena najbolj razširjenih pijač v Kanadi, in zavedela sva se, da bi lahko izkoristila strast najine skupnosti do kakovostne kave v korist brezdomcev, če bi lahko na trg prinesla edinstveno visokokakovostno praženo kavo.”

Campbellova sta povezala ljubitelje kave v svoji skupnosti prek podjetja Street Brew, ki ljudem v naglici vsakdanjika nudi okusno skodelico njihove najljubše pijače, obenem pa del prihodka namenja pomoči za odpravo brezdomstva.

Kava in nasmeh: popolna mešanica

Čeprav jima je covid za nekaj časa prekrižal načrte, ju to ni ustavilo pri iskanju popolne kakovostne mešanice, s katero bi pritegnila svoje stranke, da obiščejo njuno prodajno prikolico in si privoščijo vročo pijačo iz rok nasmejanega strežnega osebja.

Medtem ko oče in hči izkazujeta strast do domačih praženih kavnih zrn, svojim strankam obenem zagotavljata kakovostno, prijazno storitev, ki jih napolni z energijo prav toliko kot dnevna doza kofeina.

Na srečo se je njun skupni podvig izkazal za precej uspešnega, saj je Caitlin že postala znan obraz na družbenih omrežjih, podjetje Street Brew pa postaja vse bolj prepoznavno za ljubitelje kave, ki segajo tja do Sydneyja. Podporniki lahko prispevajo k njunim prizadevanjem z nakupom kave Street Brew in drugih artiklov v njuni spletni trgovini.

Ross in Caitlin nas vse učita, kako lahko sledimo svoji strasti in ob tem služimo svojim bližnjim (pa ne le s kavo).

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.