Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

20 let je vsak teden fotografiral hčer in ji podaril čudovite spomine

Graphic art - from girl to woman

Robert Adrian Hillman | Altered by Aleteia

Graphic art - from girl to woman

Cerith Gardiner - objavljeno 23/08/23

Brian Roemmele je dve desetletji dokumentiral svojo hčer: rezultat je čudovito pričevanje ljubezni

Ljubeči oče je delil videoposnetek, ki izkazuje njegovo ljubezen do hčere v prvih 20 letih njenega življenja.

Brian Roemmele je svojo deklico doslej fotografiral vsak teden. Za njen rojstni dan je zbral vse fotografije in ustvaril kratek videoposnetek, ki prikazuje njeno odraščanje skozi dve desetletji. Rezultat njegovih prizadevanj je čudovito pričevanje očetove ljubezni.

Prednosti tedenskega fotografiranja

Čeprav ta navada zahteva nekaj predanosti, pa lahko predstavlja izjemen način, kako za vedno uloviti minljive trenutke otrokove rasti in razvoja. Ti posnetki sčasoma postanejo neprecenljivi spomini, ki vam omogočajo, da vedno znova podoživljate otrokovo pot od rojstva prek otroštva do mladostniških let in naprej. Fotografije so tudi vidni opomin za prihodnje generacije.

Seveda pa obstaja še dodana vrednost. Če samo pomislite na neverjeten tempo, s katerim otroci rastejo in se spreminjajo, ti tedenski posnetki zagotavljajo otipljiv zapis o njihovi razvijajoči se osebnosti, interesih in telesnih preobrazbah. Od prvih brezzobih nasmehov do prvih majavih korakov: v teh fotografijah je strnjena vsa čarobnost mejnikov v življenju vašega otroka.

Students photography

In potem, ko leta minevajo, se lahko ozrete nazaj in občudujete svoje potomce, kaj vse so dosegli, ter tako pridobite globlje spoštovanje do neizbežnega minevanja časa.

Obstaja pa še ena prednost teh posnetkov, ki je nekoliko manj očitna. Tedensko fotografiranje vam nudi priložnost, da se redno povezujete s svojimi otroki. Zajetje trenutka v času je lahko izkušnja, ki vas poveže in vam omogoča, da z njimi sodelujete na igriv in ustvarjalen način. Otrokom kaže, da je njihovo življenje pomembno ter da se je treba njihovega odraščanja veseliti in ga dokumentirati.

Lepota v vsakdanjosti

Pomembno je tudi, da nas tedensko fotografiranje otrok lahko nauči najti lepoto v vsakdanjosti. Spodbuja nas, da opazimo majhne podrobnosti v življenju svojih otrok, ki bi jih sicer lahko spregledali v vrvežu napornega vsakdanjika, ter nam pomaga, da smo bolj navzoči in pozorni, ko želimo ujeti bistvo minljivega trenutka ter ga ohraniti za večnost.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.