Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Neznanca priskočila na pomoč babici, ki sama vzgaja trojčke

Shiela Weisgerber

Shiela Weisgerber | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 04/03/23

Shiela Weisgerber je 61-letna babica treh vnukov. Za njih skrbi že od malega

Hči natakarice Shiele Wesgerber je bila mati samohranilka majhnega otroka, ko je izvedela, da je znova noseča, tokrat s trojčki.

Ob novici se je njihova mati zlomila, saj je bila prepričana, da ne bo zmogla skrbeti za toliko otrok. Zato se je odločila, da jih bo zaupala v varstvo družinskemu članu.

Velikodušna napitnina

Tako je za svoje tri vnuke začela skrbeti njena mama Shiela. Tudi njej je bilo včasih težko, saj tudi njeno finančno stanje ni bilo najboljše. “Na začetku je bil velik izziv,” pravi Shiela. “Zdelo se mi je, da prekaša moje zmogljivosti.”

Toda nikoli ji ni prišlo na misel, da bi vnuke oddala drugi družini: trojčkom je bila pripravljena dati dom, poln topline in ljubezni.

Kot natakarica je Shiela strankam pogosto ponosno pripovedovala o svojih treh vnukih, Bentleyju, Ashtonu in Daltonu. Nekega dne je njena zgodba dva popolna neznanca ganila do te mere, da sta se odločila pomagati. Dala sta ji velikodušno napitnino v višini 300 dolarjev (kar znaša približno 280 evrov) ob naročilu v višini 33 dolarjev (nekaj več kot 31 evrov). “Poskrbi za te fante!” sta še napisala na račun.

“Račun sem dvakrat pogledala. Ko kdaj prebereš ali slišiš kaj takšnega, se vprašaš, ali ljudje to zares počnejo,” se spominja Shiela. “Šla sem na stranišče in začela jokati. Bila sem vsa iz sebe, ker je bilo to zame veliko denarja,” pravi.

“Dobro je še vedno okoli nas”

Shiela ni bila edina, ki jo je ganila ta nepričakovana dobrota. Njeno objavo je delilo na tisoče uporabnikov spleta, ki so gesto komentirali z ljubečimi besedami:

“Babica, kar tako naprej! Še dobro, da ti drugi pomagajo.”

“Naj te blagoslovi Gospod Bog! Zaupajte mu, ker bo vedno našel najboljšo pot.”

“Sem le eden od tisočih ljudi, ki občudujejo take ljudi, kot si ti, tvoja moč in odločnost sta nadpovprečni.”

“Ta zgodba mi je dala vedeti, da je dobro še vedno okoli nas. Bilo je kot Božje darilo.”

“Ti fantje so lahko srečni, da imajo tako super babico.”

“Ste čudovita družina. Bog ti pomagaj.”

“Samo poglejte te lepe obraze, tako dragoceni so! Babica, ti si pravi blagoslov za te otroke in oni zate.”

“Obožujem takšne zgodbe. Fantje so čudoviti in tako veseli, da imajo tako ljubečo in skrbno babico.”

“Dobri otroci so”

Danes so Bentley, Ashton in Dalton stari že 10 let. Skupaj z babico ustvarjajo lepo, toplo in ljubečo družino. Njihovo finančno stanje se je bistveno izboljšalo.

Shiela pravi, da je zanjo najpomembnejša dobrobit fantov. Želi jim omogočiti varno in dostojno odraščanje. “Vsak dan počnem, kar moram, in to se vidi,” pravi. “Dobri otroci so,” dodaja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.