Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Predani oče je kar 21 let vsak dan fotografiral svojega sina

30 years in photos

Instagram profil Coryja McLeoda | zajem zaslona

Valerija Trček - objavljeno 11/04/23

Oče, ki je prvih 21 let sinovega življenja fotografiral vsak dan, je dejal, da mu je bilo v veselje spremljati svojega otroka med odraščanjem

Ko je Ian McLeod iz Harrogata dobil sina, si je želel vse trenutke Coryjevega otroštva dobro zapomniti. Zato je vzel fotoaparat in začel fotografirati. “Ta ideja se mi je porodila nenadoma. ‘Kaj pa, če bi ga fotografiral vsak dan?'”

Tako je polnih 21 let vsak dan fotografiral svojega sina. Zdaj 32-letni Cory je pred enajstimi leti z navdušenjem prevzel očetovo nalogo.

“Bilo bi precej zanimivo videti vse od rojstva do smrti, zato bom nadaljeval do konca,” je za BBC povedal Cory.

View this post on Instagram

A post shared by Cory McLeod (@coryeveryday_)

V 21 letih posnel 7.670 sinovih fotografij

Ko je dopolnil 21 let, je Cory vzel stvari v svoje roke in ustvaril video, s katerim je predstavil vztrajno delo svojega očeta.

Posnetek z več kot šestimi milijoni ogledov na YouTubu je prikazal niz fotografij, ki prikazujejo različna obdobja njegovega življenja.

Cory je povedal, da ga je ogled nekaterih slik spomnil na srečne trenutke v njegovem življenju, in dodal: “Nekako me popelje nazaj v tisti čas in v spomine. Dejansko se spomnim, kaj se je dogajalo.”

Dokumentiranih ima že več kot 30 let svojega življenja, a se Cory tudi pri več kot 11.000 slikah ne želi ustaviti. “Zdi se mi, kot da bi razočaral svojega očeta, če bi nehal.” Njegovemu očetu se je uspelo s tem izzivom soočiti skozi celotno preddigitalno dobo. “Torej, če imam iPhone, res nimam izgovorov,” je dodal Cory.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.