Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Po treh letih potrpežljivega čakanja ovekovečil osupljivo fotografijo kipa Kristusa Odrešenika

Brazilian-photographers-Leonardo-Sens-shot-of-Christ-the-Redeemer-holding-the-Moon

© Photo provided by 𝐋𝐄𝐎𝐍𝐀𝐑𝐃𝐎 𝐒𝐄𝐍𝐒

#image_title

Cerith Gardiner - objavljeno 15/06/23

Fotograf Leonardo Sens je za posnetek, ki je zaokrožil po svetovnem spletu, potreboval tri leta

Ob zadnjem luninem zahodu je brazilski fotograf Leonardo Sens v neminljiv spomin ujel edinstven trenutek z znamenitim kipom Kristusa Odrešenika.

Po navedbah svetovnih medijev je bil Sens od samega kipa oddaljen okoli enajst kilometrov, na plaži Icaraí v okrožju Niterói v Riu de Janeiru, ko mu je v popolnem trenutku uspelo narediti popoln posnetek.

Znameniti Kristusov kip, visok okoli 30 metrov, je bil videti še osupljivejši kot običajno, saj je bila luna na videz v Kristusovih rokah. Toda fotografija je nastala po zelo natančnem raziskovanju poravnave lune s kipom in z veliko vloženega fotografovega truda.

Kot je Sens povedal za britanski spletni portal Daily Mail, na tem območju fotografira že od leta 2005, to fotografijo pa je poskušal posneti tri leta. Pred dvema letoma je v ta namen kupil tudi nov objektiv, da bi lahko bolje posnel tako luno kot sonce.

View this post on Instagram

A post shared by 𝐋𝐄𝐎𝐍𝐀𝐑𝐃𝐎 𝐒𝐄𝐍𝐒 📷 (@leosens)

Njegova potrpežljivost in odločnost sta se pred dnevi končno obrestovali, čeprav je šlo vse zelo hitro, saj so načrte njegovim prizadevanjem prekrižali oblaki, ki so prekrili luno. Dan pozneje se je vrnil na plažo in uspel posneti dolgo pričakovani prizor:

“Na koncu je šlo vse po sreči in uspelo mi je posneti dolgo pričakovano fotografijo,” je fotograf povedal za brazilsko tiskovno agencijo G1.

Res čudovito je videti takšno stopnjo vztrajnosti in spretnosti, ko človek želi izpostaviti lepoto narave in Kristusa, toda ob tem nas zadnje fotografije brazilskega fotografa opominjajo, da se včasih potrpežljivost lahko resnično obrestuje!

Več čudovitih posnetkov kipa je na voljo na Sensovem profilu na Instagramu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.