Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ganljiva zgodba, ki se skriva za fotografijo bolnega dečka in njegove sestrice

Aubrey i Beckett

Beckett Strong | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 12/08/23

Črno-bela fotografija dečka, ki trpi za levkemijo, nagnjenega nad straniščno školjko, in njegove sestrice, ki mu stoji ob strani, je pred nekaj leti zakrožila svet

Leta 2018 sta starša triletnega Becketta izvedela, da ima njun sin akutno limfoblastno levkemijo. Deček je začel z intenzivnim zdravljenjem, zaradi katerega tako rekoč ni zapustil bolnišnice. Po kemoterapiji so mu izpadli lasje, pojavila sta se bruhanje in telesna šibkost.

Težaven boj proti raku

V težkih trenutkih bolezni je lahko vedno računal na podporo svoje sestrice. Aubrey mu je ob strani stala tudi na omenjeni fotografiji. Na njej je razvidno, kako močno je tudi sama trpela zaradi bratčeve bolezni.

“Moja dva otroka s petnajstmesečno razliko v starosti sta od skupne igre v šoli in doma prešla na skupno preživljanje časa v hladni bolniški sobi. Tedaj štiriletnica je opazovala, ko so bratca iz reševalnega vozila prepeljali na oddelek za intenzivno nego,” je zapisala mama Kaitlin Burge. “Ni vedela, kaj se dogaja. Vse, kar je vedela, je bilo, da je nekaj narobe z njenim bratcem, njenim najboljšim prijateljem.”

Skrb za bratca

Starša je začelo skrbeti za njuno hčerko in njen odziv na bratovo trpljenje. 

“Ko ju vidim skupaj, me osrečuje, a hkrati žalosti. Imata neverjetno vez, vendar bi se morala petletnica pogosteje igrati s prijatelji. Aubrey bi morala hoditi na gimnastiko, teči po soseski, se igrati, plavati v bazenu. Namesto tega skrbi za svojega bratca,” je v času Beckettove bolezni dejala njuna mama.

Prav na Aubreyjin peti rojstni dan se je Beckett vrnil domov iz bolnišnice. Ni mogel hoditi, saj je bil zelo izčrpan in utrujen od boja proti bolezni. Deklica ni razumela situacije; z njim se je želela igrati, vendar ga ni še nikoli videla v tako slabem stanju.

Posebna vez

Od tedaj sta minili dve leti. Leta 2021 je njuna mati na družabnih omrežjih zapisala, da se sin počuti bolje in da je končal zdravljenje.

“Jutri zvečer ima Beckett svojo zadnjo kemoterapijo in konec!” je zapisala na Facebooku. “Tako sem ponosna nanj. Tokrat hudič ni zmagal, Beckett, ti si zmagovalec.”

Zgodba ima tako srečen konec. 26. julija je Beckett dopolnil osem let. Hodi v šolo, je vesel in aktiven otrok. Rezultati izvidov so normalni; deček je popolnoma ozdravel. Konec leta 2022 je postal tudi starejši brat.

“Ne morem povedati, kako hvaležna in srečna sem, da ga imam danes tukaj,” pravi njegova mama.

Dodaja, da je ganljivo sliko tedaj delila zato, da bi ponazorila pomen družine in vezi med bližnjimi. “Aubrey je nanj tedaj zelo vplivala. Razvila sta vez, ki jo imata lahko samo brat in sestra, ki je niti jaz ne bi mogla nadomestiti,” poudarja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
bolezenotrocirak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.