Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po izgubi otrok in zakoncev sta znova našla srečo: “Lepo se je spet počutiti živega”

Alice-and-Lee-Palmer-Photo-By-Sheryl-Toomey-Brown-Derrick-Brown-BA-Hons-Photography

Photo courtesy of Sheryl Toomey-Brown & Derrick Brown BA Hons Photograph

Urška Kolenc - objavljeno 14/07/23

Njej sta umrla hči in mož, njemu sin in žena. Vdovca sta se našla med prebolevanjem tragedij in začela pisati skupno pot

Alice Palmer iz predmestja Anfield v britanskem Liverpoolu je bila dolga leta negovalka svoji hčerki Beth, ki je imela zaradi pomanjkanja kisika ob porodu cerebralno paralizo in druge pridružene zdravstvene težave. Kljub preizkušnjam sta bili mati in hči tesno povezani.

Dve tragediji hkrati

Leta 2019 se je danes 68-letni Alice še bolj zamajal svet, saj so njenemu možu Johnu diagnosticirali raka na jetrih. Takrat se je poslabšalo tudi zdravje 20-letne Beth, ki je bila sprejeta na intenzivni oddelek v bolnišnici, in Alice je dneve preživljala med obiski ljubljenih oseb, ki sta bili nastanjeni v ločenih bolnišnicah.

Avgusta 2019 je najprej umrla Beth, nekaj dni pozneje pa še John, kar je Alice povsem strlo. Organizirati je morala dvojni pogreb za moža in hčer, kar jo je povsem potrlo.

Pridružila se je skupini za žalujoče

Alice je bila tako travmatizirana, da več mesecev ni mogla spati v lastnem domu. Da bi lažje prebolela izgubi svojih bližnjih, se je pridružila spletni skupnosti, ki nudi podporo žalujočim vdovam in vdovcem. Tam je skoraj tri leta pozneje spoznala 58-letnega Leeja Palmerja, slikarja in dekoraterja.

Zbližanje z Leejem

Tudi Lee je prestajal tragično obdobje. Potem ko je leta 2013 zaradi sepse izgubil 17-letnega sina Joeja, je šest let pozneje zaradi srčnega infarkta umrla še žena Michelle.

Lee je povedal, da ob Joejevi in Michellini izgubi v krogu svojih bližnjih in prijateljev ni bilo nikogar s podobno izkušnjo, zato mu je bilo zelo težko, ker ga nihče ni popolnoma razumel. Zaradi tega se je pridružil podporni skupini, saj se mu je zdelo blagodejno govoriti s posamezniki, ki so izgubili svoje otroke in partnerje.

Čeprav nihče od njiju ni iskal novega partnerja, sta se Alice in Lee med pogovorom zbližala in ob opori drug drugega prebolevala svoje travme. Junija 2020 sta se prvič srečala v živo.

Januarja 2021 se je Lee preselil k Alice, leto pozneje pa sta se poročila. 

Živeti z izgubo

“Nikoli si nisem mislila, da bom spet našla ljubezen, samo čutila sem globoko žalost in osamljenost, kot da ni bilo nikogar, ki bi mu lahko bila blizu. Po tem, kar sem prestala, sem bila zelo previdna. Strah me je bilo, da bi bila spet prizadeta ob vnovični izgubi,” se spominja Alice.

Priznava, da sta skupaj z Leejem včasih dvomila o skupni prihodnosti, vendar sta bila hkrati drug drugemu v olajšanje in tolažbo, da je mogoče znova ljubiti in biti ljubljen. “Naučiti se moraš živeti z izgubo, drugače te razjeda – ni lahko, a moraš naprej.”

“Zdaj sva poročena in lepo se je spet počutiti živega. Devet ali deset mesecev sem preživel sam, zdaj pa imam nekoga, ki sem ga vesel, ko se vrnem domov iz službe,” dodaja Lee.

Vir: The Epoch Times

Tags:
preizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.