Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Po izgubi zakoncev sta zopet našla srečo in skupaj vzgajata šest otrok

Brittany-in-Daniel.jpg

@Finding Our New Normal | Facebook

Urška Kolenc - objavljeno 29/06/22

Bog jima je sredi viharja obljubljal blagoslove

Skupna pot 32-letne Brittany in 37-letnega Daniela Brookerja iz ameriške zvezne države Georgia se je začela sredi njunega največjega trpljenja. Oba sta namreč zgodaj ovdovela in morala sama vzgajati svoje otroke.  

Danielu zaradi raka umre žena

Danielovi ženi Lyndsie so pri komaj 19 letih diagnosticirali raka na jajčnikih. Lyndsie se je borila in pri 21 letih bolezen premagala. V tem času se je par poročil in posvojil dva otroka.  

Toda družinska sreča ni trajala dolgo, saj se je rak spet prikradel v Lyndsiejino življenje in se razširil tudi drugod po telesu. V tretje se mu Lyndsie ni zmogla več zoperstaviti. Leta 2015 je pri 28 letih svoje ozdravljenje našla v nebesih.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

“Ena najtežjih stvari tistega obdobja je bila, da sem ji iz navade poslal sporočilo ali jo poklical in sredi zvonjenja dojel, da nikoli več ne bom slišal njenega glasu,” se spominja Daniel, ki je bil zaradi izgube popolnoma strt in si brez ljubljene osebe ni znal predstavljati svoje prihodnosti. Tolažbo je iskal pri Bogu, ki mu je sredi viharja obljubljal blagoslove.

Vdova postane tudi Brittany

V razmaku enega meseca istega leta je tudi Brittany utrpela izgubo zakonca. Mož Patrick je bil njena prva ljubezen, poznala sta se od petega leta starosti. Leta 2011 sta se poročila. V štirih letih so se jima rodili trije fantki, ki so bili ob Patrickovi smrti mlajši od treh let. Njihovo življenje je bilo burno, hkrati pa izjemno blagoslovljeno.

Vse dokler ni Brittany nekega dne prejela klica moževega šefa, ki je vse spremenil. Patrick je v službi utrpel hud padec in ko je Brittany prispela v bolnišnico, je že z obrazov prisotnega osebja razbrala, da novica ni dobra. Patrickovo srce je nehalo biti in Brittany je pri 25 letih postala vdova. “Neprestano sem razmišljala: ‘Ne morem verjeti, da je to moje življenje,'” je dejala.

Tako kot Danielu je bila tudi njej vera v veliko oporo pri premagovanju boleče izgube. “Čutila sem, da je Jezus sedel ob meni in mi govoril: ‘Poznam tvojo bolečino. Vse bo v redu. Vodil te bom skozi to,'” se spominja Brittany.

Znova našla ljubezen

Danielova in Brittanyjina bolečina ob izgubi življenjskih sopotnikov je sčasoma postala bolj znosna. Njuni poti sta se prvič prekrižali februarja 2017 prek skupnega prijatelja, ki je prav tako ovdovel.

Zaljubila sta se in čeprav sta živela tri ure vožnje narazen, jima je uspelo vzpostaviti trdno vez. Dopisovala sta si po elektronski pošti in se spoznavala s pomočjo dolgih pogovorov po telefonu. Že po enem mesecu so se med seboj spoznali tudi otroci, ki so drug drugega lepo sprejeli in od takrat naprej skupaj preživljali vse konce tedna.

Kmalu po tem sta Daniel in Brittany začela razmišljati o skupni prihodnosti. Da bi se otroci brez večjih pretresov navadili na spremembe, so se udeležili družinske terapije.

Par se je poročil julija istega leta in Daniel se je z otrokoma preselil k Brittany in njenim sinovom v Atlanto.

Preplet veselja in žalosti

“V naši družini se vedno prepletata cesti veselja in žalosti,” pravi Brittany. “Patrick bo vedno del moje zgodbe in Lyndsie bo vedno del Danielove zgodbe.” Priznava, da je bila združitev njunih dveh družin predvsem prvo leto velik izziv, ki pa so ga uspešno premostili tudi s pomočjo terapije. “Bilo je kaotično. Bili smo kot potujoči cirkus,” se spominja Brittany. “Nekaj časa je trajalo, da so se vsi otroci spet čutili varne.”

Brittany poudarja, da se z vsemi otroki pogosto pogovarjajo o njihovi pokojni mami oz. očetu. Spomin nanju ohranjajo tudi s pomočjo spominskih albumov. “Po Patrickovi smrti sem vsem trem fantom naredila spominski album, v katerem so vse fotografije vsakega od njih z očetom.” To čudovito gesto je nato za svoja otroka udejanjil tudi Daniel. “Moja otroka pogosto govorita o Lyndsie, Brittanyjini fantje pa o Patricku. Sta del našega življenja.”

Bog ne zapravlja bolečine

Brittany in Daniel pogosto pričujeta o svojih preizkušnjah, saj želita pokazati, da lahko Bog tudi v najtežjih trenutkih splete nekaj čudovitega. Njuno bolečo preteklost je preustvaril v novo in svetlo prihodnost. Sestavljeni sedemčlanski družini Brookerjevih se je tako junija 2021 pridružila še deklica Laurel Grace.

“Bog ne zapravlja tvoje bolečine, ne zapravlja ničesar, kar prestajaš,” pravi Daniel, ki organizira tudi vikend seminarje za ovdovele može. “Vidi te in mu je mar, želi, da živiš življenje, ki je polno veselja, ljubezni, strasti in iskanja. Sami se moramo odločiti, da bomo zaupali in verjeli, da nas vse to še čaka, ne glede na to, kaj prestajamo.”

Brittany pa dodaja še: “Ko misliš, da je tvojega življenja konec in ni več upanja, ko se utapljaš v bolečini, se oprimi Jezusove roke, ki te skuša izvleči. Tudi ko boli, ne obupaj.”

Tags:
družinapreizkušnjepričevanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.