Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Od LGBTQ+ do življenja z Jezusom

Skyler po spreobrnjenju navdušeno pričuje za Jezusa.

Skyler Stroud | Facebook

Mojca Masterl Štefanič - objavljeno 12/07/23

Skyler Stroud je mlad Američan, čigar življenjska zgodba je pritegnila precej pozornosti na družbenih omrežjih

Povzeta v nekaj stavkih pripoveduje o dečku iz ameriške zvezne države Iowa, ki je imel “izkrivljen pogled na moške” zaradi slabih zgledov, ob tem pa veliko neprijetnih izkušenj z vrstniki, ker je vedno deloval “bolj dekliško”.

Razočaranje in jeza sta ga privabila v neprimerno družbo in v določenem trenutku tudi v nevarno srečevanje z okultizmom, kar pa ni zapolnilo praznine, ki je bila v njem vedno večja. Dokler se ni srečal z Jezusom …

Odraščal brez očeta

Za jasnejšo predstavo o tem, kako je Božje usmiljenje delovalo v njegovem življenju, je danes 24-letni Skyler na družbenem omrežju Facebook objavil podrobnejše pričevanje o svojem prijateljstvu z Jezusom. Kot je pojasnil, njegova zgodba po spletu kroži že dlje časa, ker pa so v njej številne pomanjkljivosti, je raje sam še enkrat sedel pred računalniški zaslon …

Skyler pripoveduje, da je odraščal brez očeta in je imel izkrivljen pogled na moške zaradi slabih zgledov, ki jih je srečeval v svojem življenju. Vse to je v njem vzbujalo občutke zavrnitve in globoko bolečino. V šoli so ga nenehno ustrahovali in ga klicali “gej”, ker je bil vedno bolj ženstven od drugih fantov. Sam pravi, da “sploh nisem vedel, kaj pomeni ‘gej'”.

Začel se je poigravati z ličili in ženskimi oblačili

V njem se je kopičila jeza, začel se je družiti z napačnimi ljudmi, ki so uživali alkohol, kadili travo in počeli podobne stvari. Na neki zabavi ga je “prijatelj” spolno “izkoristil” (Skyler ne uporabi izraza ‘zlorabil’) in to je na široko odprlo vrata zmedi v njegovem življenju. Začel je verjeti, da ga morda res privlači isti spol, če je dopustil, da se mu je to zgodilo.

Začel se je poigravati z ličili in ženskimi oblačili, da bi zakril svoj pravi jaz in se skril za svojim “alter egom”. Nato se je začel ukvarjati z različnimi “newagevskimi” obredi: uroki, kristali, kundalini jogo, duhovnimi vodniki, vedeževanjem iz kart in podobno. Tako je živel več let.

Prosil za rešitev

Pred dvema letoma pa se je začel počutiti neverjetno prazno in vse te stvari niso več zapolnile praznine v njem. Obrnil se je na Boga in mu rekel: če to ni tvoj načrt za moje življenje, mi daj znamenje. Naslednjo noč je sanjal o svetopisemski vrstici iz knjige preroka Ezekiela (6,4), ki pravi: “Vaši oltarji bodo opustošeni, vaši sončni stebri razbiti in vaše pobite bom vrgel pred vaše malike.”

Bitja, za katera je Skyler mislil, da so njegovi duhovni vodniki, so bili v resnici demoni.

Sprva je bil še vedno “z eno nogo na stari poti, z drugo pa sem poskušal odkriti resnico”. Minilo je nekaj časa in naletel je na videoposnetek pričevanja z naslovom “Od new age k Jezusu”. Ta videoposnetek ga je prepričal: vse stvari, povezane s tovrstnimi obredi, je dal v vrečo za smeti in jo odvrgel v smetnjak.

Preizkušanje hudega duha

Po tem je začel doživljati napade hudega duha. Bitja, za katera je mislil, da so njegovi duhovni vodniki, so bili v resnici hudi duh. Trpel je za kronično nespečnostjo, ko pa je uspel zaspati, so ga mučile more, povezane s hudimi duhovi. Podnevi je nenehno občutil izjemno tesnobo. Začel je raziskovati, zakaj se mu to dogaja, in ugotovil, da je vse skupaj zelo resnično, da so hudi duhovi resnični.

Približno v istem času je sanjal tudi o Jezusu, ki mu je rekel, naj se duhovno osvobodi vseh preteklih bremen in mu sledi. Čas je mineval in naletel je na spletni zemljevid, prek katerega se je povezal z vernico v svoji okolici. Ta je začela z njim prebirati evangelij, govorila o “vnovičnem rojstvu”. Skyler je spoznal, da je to Božji klic.

Svoboda in novo življenje

3. januarja 2021 se je prvič srečal z ljudmi v svojem mestu, ki jih dotlej ni poznal, in med tem srečanjem prejel sveti krst, se osvobodil hudih duhov in se napolnil s Svetim Duhom. Kot pravi, je prejel svobodo in novo življenje. Nekaj časa je potreboval, da je našel skupino ljudi, s katerimi se je lahko pogosteje družil in skupaj z njimi rasel v veri.

Kljub temu je še vedno čutil, da ga Bog kliče k nečemu večjemu. Vedno znova je sanjal o potovanju in Bog ga je resnično povezal s skupino Jezusovih učencev: Skyler je pustil svojo dotedanjo službo in začel potovati najprej po Združenih državah Amerike, pozneje po Mehiki, danes pa ga pot vodi že po vsem svetu. Svoje pričevanje zaključuje s pojasnilom da zdaj že leto dni živi “globoko potopljen v vero, vsak dan se učim in rastem, v vsem Mu zaupam in grem, kamor me pokliče”.

“Iščite in boste našli,” je prepričan mladi Jezusov navdušenec. V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete njegovemu pričevanju:

Prispevek je bil najprej objavljen na portalu druzina.si.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.