Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Za predstavitev svojega najljubšega junaka si je izbral Jezusa

KAI

@kristykendallbradford

Merche Crespo - objavljeno 09/07/23

Njegova predstavitev je bila kratka, vendar je zajela vse resnice vere v Kristusa

Včasih lahko iskreno in nežno pričevanje otrok o njihovi veri navdihuje druge. To je primer malega Kaija Madisona Bradforda iz ZDA, ki si je za predstavitev svojega najljubšega junaka v vrtcu pred sošolci in vzgojiteljico izbral Jezusa.

Tvoj najljubši junak je …

Kaijeva vzgojiteljica je v vrtcu predlagala, naj si vsak otrok izbere svojega najljubšega junaka in o njem pripravi predstavitev. Pri tem so morali izdelati plakat s slikami in življenjepisom izbranega lika in ga predstaviti v prvi osebi.

Jaz sem Božji sin

Deček je začel svojo predstavitev vrstnikom z besedami: “Jaz sem Jezus Kristus. Rodil sem se v Betlehemu pred 2.000 leti. Jaz sem Božji Sin.” Vsi so molčali in na tleh učilnice pozorno poslušali.

Kai je nadaljeval s predstavitvijo svojega posebnega junaka, rahlo živčno in z občasnim oziranjem na plakat, da ne bi česa pozabil: “Jaz sem pot, resnica in življenje.” In dodal še preostali odlomek iz Janezovega evangelija: “Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni.” (Jn 14,1-6)

Njegova predstavitev je bila kratka, vendar je zajela vse resnice vere v Kristusa.

View this post on Instagram

A post shared by Kristy Bradford – Lifestyle (@kristykendallbradford)

“Umrl sem na križu za vaše grehe”

Kai je svojim sošolcem tudi razložil, zakaj je Jezus zanj največji junak.

Dejal je: “Junak sem, ker sem prišel na svet kot otrok in živel popolno, brezgrešno življenje. Umrl sem na križu za tvoje grehe in tri dni pozneje vstal, da bi lahko imel večno življenje z menoj v nebesih.”

Dobra novica

Predstavitev se je končala, ko je Kai povzdignil roke in ponosno izjavil: “To je dobra novica!”

Njegova mama je posnetek objavila na svojem Instagramu in navdušeno komentirala, da je zelo ponosna na svojega sina, ker si ne bi mogel izbrati večjega junaka.

Zgled za krščansko vzgojo

Številni uporabniki tega družabnega omrežja so se na posnetek odzvali s toplimi komentarji in Kaievo predstavitev prepoznali kot zgled za krščansko vzgojo otrok.

Nobenega dvoma ni, da nas mora njegov zgled navdihovati. Pa tudi njegov pogum in prepričanje, seveda.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.