Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Marljivi mladenič: da bi lahko dekle peljal na zmenek, je najprej trdo garal

Nastolatek kosił trawniki za pieniądze, żeby zabrać dziewczynę na randkę

Ryan Cox | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 05/07/23

14-letnik se je odločil, da bo trdo delal, da bi naredil vtis na dekle, ki jo je nameraval povabiti na večerjo

Zgodba Codyja Mitschelina iz Kalifornije je svetu postala znana tedaj, ko je njegov sosed Ryan Cox na Facebooku objavil fotografijo najstnika med košenjem trate.

“Ta 14-letnik je prišel k meni s kosilnico in me vprašal, ali lahko pokosi mojo trato za pet dolarjev. Ko sem ga, radovednež, kot sem, vprašal, zakaj, mi je odgovoril: ‘Jutri bi rad punco peljal na kosilo, pa nimam dovolj denarja.’ Odločil sem se, da mu pomagam. Povprašal sem še preostale sosede, ali imajo kaj dela zanj. Fant se je nagaral, vendar je zaslužil dovolj, da je dekle peljal na kosilo in ji celo kupil rože. Vesel sem, da takšna drža še vedno obstaja. Upam, da ostane živa za prihodnje generacije. Zelo sem navdušen nad starši, ki vzgajajo tega fanta. Odlično opravljeno!” je zapisal ob fotografiji.

Cody in njegovo dekle Audrey Fierro sta se tako lahko odpravila na zmenek v restavracijo. Ko so lastniki lokala zasledili njegovo zgodbo na družabnih omrežjih, so se odločili, da k nepozabnemu doživetju prispevajo tako, da najstnikoma plačajo kosilo. 

“Izredno iznajdljiv fant”

Fotografija Codyja, ki kosi trato, je ganila splet.

“Čestitke temu fantu za pripravljenost na delo”; “Je zgled še posebno tistim otrokom, ki mislijo, da jim brez truda in dela vse pripada”; “Izredno iznajdljiv fant”; “Zdrav pristop k življenju! Bravo mladenič in bravo njegovi starši!”; “Mislim, da je veliko takih ljudi, ki ne prosijo staršev, da bi jim nekaj dali, ampak se sami lotijo dela, da bi imeli nekaj za svoje potrebe. Kapo dol!”; “Videti je, da ta otrok razume, da ima denar vrednost, ko ga zaslužiš, in potem ga spoštuješ”; “Zelo dobro je, da ima ta fant modre starše, ki ga učijo spoštovanja do denarja. Navsezadnje ne raste na drevesu, ampak ga je treba težko zaslužiti,” je le nekaj od več tisoč komentarjev na Facebooku.

Pri tem Codyju spletna slava ni tako pomembna. Veliko bolj pomembno se mu zdi, da mu je uspelo navdušiti svoje dekle in ji pokazati, kako jo ima rad.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.