Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Kmetje za hostije na Svetovnem dnevu mladih darovali dve toni pšenice

Pole pszenicy w południowej części Portugalii

inacio pires | Shutterstock

Pole pszenicy w południowej części Portugalii

Aleteia Poljska - objavljeno 05/07/23

Pšenico z juga Portugalske so namenili izdelavi več kot tone hostij za prihajajoči Svetovni dan mladih

Da bo letošnji Svetovni dan mladih v Lizboni res velik dogodek, potrjuje podatek, da so za izdelavo hostij za potrebe evharistije namenili dve toni pšenice, pridelane v portugalski regiji Alentejo.

Pšenična zrna je darovalo Portugalsko nacionalno združenje proizvajalcev žit (ANPOC), medtem ko bodo hostije pekle klarise iz samostana Brezmadežnega Srca Marijinega v Lizboni. Samostan se nahaja na mestu, kjer je nekaj dni pred svojo smrtjo prebivala sv. Jacinta Marto, vidkinja iz Fatime.

“To je za ANPOC velik ponos, saj lahko prek donacije sodelujemo na tem velikem dogodku, ki je pomemben za vse nas,” je dejal predsednik združenja José Palha.

Pšenico so zmleli v približno 1,5 tone moke, iz katere bodo sestre spekle približno eno tono hostij. Pred tem so pšenico testirali, da bi preverili njeno kakovost. “To je ‘nacionalna pšenica’ in mora izpolnjevati zahteve kakovosti. Morali smo se prilagoditi zahtevam sester in uspelo nam je,” pravi Palha.

Svetovni dan mladih v Lizboni bo potekal od 1. do 6. avgusta. Po navedbah organizatorjev se je na srečanje prijavilo že več kot 600.000 romarjev. Svojo prisotnost je potrdil tudi papež Frančišek.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.