Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Srečanje z Marijo ozdravlja telo in dušo

Statue of mary in yard

John Touhey | Aleteia

John Touhey - objavljeno 25/06/23

Vsakdanja telovadba se lahko spremeni v nepričakovano milost, ko v svoji soseski naletite na Marijino kapelico

V zgodnjih večernih urah se redno sprehajam po domačem kraju. Kadarkoli pred kakšno hišo naletim na Marijin kip ali kapelico, se vedno ustavim, da jo pozdravim in zmolim zdravamarijo. Čutim hvaležnost do sosedov, ki so na svojih dvoriščih postavili Marijina znamenja. To preprosto dejanje pobožnosti moj vsakdanji sprehod nenadoma spremeni v presenetljivo milost.

Pogled na Marijo me vsakokratspomni na njen da Božjemu načrtu. V tistem trenutku sem povabljen, da zaupam v Gospodov načrt zase ter ji izročim svoje vsakdanje težave in skrbi. In nenadoma hodim z lažjim srcem. Manj sem osredinjen nase in bolj odprt za lepoto sveta okoli sebe in za vse svoje bližnje.

Srečanje z Marijo je vedno presenečenje, ki me navda z upanjem.

Glede na to, da je po Sloveniji vsepovsod veliko verskih znamenj, ne le Marijinih, bo ta moja izkušnja morda navdahnila še koga, da bo pustila, da ga ti izrazi vere naših prednikov nagovorijo.

V fotogaleriji si oglejte nekaj cerkvic in kapelic, ki ste jih posneli naši bralci:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.