Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

S pomočjo magije je iskala ljubezen svojega življenja, nato pa je nekega dne zaslišala glas …

Fortune-telling

vetre | Shutterstock

Aleteia Poljska - objavljeno 21/06/23

“Magična sfera me je fascinirala in verjela sem, da bom z določenimi praksami našla svojo ljubezen in zagotovila finančno blaginjo doma. Toda postajalo je vse huje in huje”

Bog me je potegnil iz močvirja new agea. Letos je minilo že 14 let, a še vedno se vsega spominjam in sem hvaležna Bogu, ker sem dobila novo življenje in da je moja sprememba prinesla pozitivne učinke tudi tistim okoli mene.

V new age sem “vstopila”, kakor temu pravim, na fakulteti. Iskala sem način, da najdem svojo drugo polovico! Zdelo se mi je, da molitev za pravega moškega ne deluje in se zato odločila, da poiščem pomoč drugje. Takrat se nisem zavedala, do koga vodi ta druga pot in kdo stoji za njo.

Veliko sem brala o energijah, močeh, urokih, magičnih ritualih, programiranju podzavesti; naredila sem si ljubezenski amulet in si kupila zapestnico ter prstan, ki naj bi pritegnila ljubezen. Temu so sledili tarot, zanimanje za sinkretične kulte, ki so jih izvajali na Karibih in v Braziliji, in druge nevarne fascinacije. Doma sem imela ezoterične knjige in revije.

“Nisem si mislila, da je to slaba stvar”

Vse bolj sem se oddaljevala od Boga. Da, redno sem hodila v cerkev, vendar k obhajilu vse manj in manj. Seveda se tedaj pri spovedi nisem spovedovala, da sem v new ageu, ker si nisem mislila, da je to slaba stvar. Ta magična sfera me je fascinirala in verjela sem, da bom z določenimi praksami našla svojo ljubezen in zagotovila finančno blaginjo doma. Toda postajalo je vse huje in huje.

V ljubezni nisem našla sreče, le za kratek čas so se pojavile njene imitacije, in tako sem v new ageu šla le še globlje. Vzdušje doma ni bilo dobro. Rožni venec sem skrila globoko v omaro. Čutila sem posebno sovraštvo do Jezusa, imela sem ga za šarlatana – to besedo sem v zvezi z Njim slišala v svoji glavi.

Ko sem bila pri maši, sem v mislih slišala negativne pripombe o besedah duhovnika, ki je vodil obred. Včasih, ko sem prebrala preveč ezoteričnih besedil, sem imela o tem nočne more.

“Še vedno se spominjam tega glasu”

Bojim se pomisliti, kaj bi se zgodilo z mano, če bi za ljubezenski ritual stopila v stik z osebo, ki se profesionalno ukvarja z magijo! Za ritual sem skoraj že plačala … Toda tega nisem storila, ker me je notranji glas opozoril s takšno močjo, da se ga še danes spominjam.

Je bil to moj angel varuh? Imela sem vtis, da mi nekdo s tako mirnim, a odločnim glasom govori poimensko, naj tega ne storim, ker bom to obžalovala. Še vedno lahko slišim ta glas in se ga spominjam.

Popolnoma sem se spreobrnila kakšnih šest mesecev pozneje. Po naključju oziroma ne po naključju, saj ima Bog vedno načrt, sem v katoliškem časopisu naletela na članek o nevarnostih new agea in magije. Odprle so se mi oči, ker sem brala o sebi, o tem, kako sem škodovala sebi in drugim, ker je moj greh vplival na moje ljubljene in mojo zaposlitev.

Vzponi in padci

Začela sem življenjsko čistko: duhovno, pa tudi fizično, ker je bilo doma treba vreči stran vse, kar je povezano z new ageem. Molila sem, spala z rožnim vencem v roki, prebirala veliko krščanskih člankov. Rekla sem si, da sem na razstrupljanju. Seveda sem šla tudi k spovedi in duhovnik je rekel, da sem bila nad breznom, vendar da me je rešila Marija.

Počutila sem se, kot da gre z vsakim dnem moje življenje na bolje: razmere doma, na delovnem mestu. Te spremembe sem občutila tudi na fizični ravni in spodbudile so me, da še naprej delam na tem.

Samo enkrat, za kratek čas, sem spet začela razmišljati o new ageu, ko sem po nekaj mesecih spet začela zahajati na spletne strani s podobno psevdoduhovnostjo. Na srečo sem se hitro “zbrihtala” in prenehala.

Ob pravem trenutku …

Bog mi je spremenil življenje. Pomagali sta mi tudi Mati Božja in sv. Rita, ki sem jo odkrila, ko sem bil še v new ageu in v depresivnem stanju, ter nadangel Mihael, moj “angel varuh”. Vse je začelo iti na bolje, postala sem nova oseba. Hodila sem k mašam za ozdravljenje, skrbela sem za osebno molitev.

Prišle so krize, ker sem morala še dolgo čakati na ljubezen. Mislim, da mi je Bog najprej dal čas, da ozdravim svoje rane. Ko je nastopil pravi trenutek, sem srečala čudovitega človeka, ki je že nekaj let moj mož. Brez magičnih obredov, le z Božjo pomočjo in molitvijo!

Hvalim Gospoda, ker me je rešil, me potegnil iz močvirja, uredil moje življenje, Gospoda, ki me vodi.

Ada

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedlain priredila Veronika Snoj.

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.