Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Na Filipinih bo kmalu stal najvišji Marijin kip na svetu

MOTHER OF ALL ASIA

Drone Too Far | YouTube | Fair Use

Daniel Esparza - objavljeno 22/11/19

Skoraj 100 metrov visok kip naj bi dokončali leta 2021 in z njim zaznamovali 500 let krščanstva na filipinskem otočju

Marijin kip oz. svetišče Matere vse Azije, imenovan tudi Stolp miru, ki ga je oblikoval ugledni (in pred tremi leti preminuli) konstruktivistični filipinski kipar Eduardo De Los Santos Castrillo, stoji na romarskem kraju Montemaría (“Marijina gora”) v mestu Batangas City na Filipinih.




Preberite še:
Svetnik, ki mu je Marijin kipec pomagal opravljati vsakršno težko delo

500 let krščanstva na filipinskem otočju

Svetišče Matere vse Azije naj bi dokončali leta 2021 in z njim zaznamovali 500 let od prihoda krščanstva na filipinsko otočje, postalo pa naj bi najvišji Marijin kip na svetu. Ta naslov trenutno pripada 46 metrov visokemu venezuelskemu kipu Naše Gospe miru, ki so ga postavili leta 1983.

Osrednja Marijina podoba na romarskem kraju Montemaría je posvečena edinosti in miru med vsemi narodi in državami Južne Azije. Projekt leži na površini 12.000 kvadratnih kilometrov, zgradba pa bo vsebovala svetišče Janeza Pavla II., dvanajst Marijinih kapel v tretjem nadstropju, obednico v četrtem, manjše gledališke in konferenčne dvorane ter celo trgovske in bivalne prostore, na vrhu, v 17. nadstropju, pa je predvidena razgledna ploščad.




Preberite še:
5 najlepših katoliških kipov vseh časov

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


IRON CROWN

Preberite še:
Železna krona Langobardov: relikvija, s katero so kronali 47 svetih rimskih cesarjev


MEN-ALONE-BENCH

Preberite še:
Moški in minimalizem: zakaj ga potrebujete in kako vam lahko izboljša življenje?


POLONA MEŽNAR

Preberite še:
“Trudim se, da bi vsak dan rekla: ‘Uau!’, da bi se vsak dan navdušila ali začudila nad nečim”

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.