Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 11. decembra |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Po češčenju je hostija začela utripati v ritmu srca

1-3.jpg

Zajem zaslona | Youtube

J-P Mauro - objavljeno 14/08/22

Nadškofija Guadalajara še ni komentirala tega osupljivega dogodka v majhni mehiški cerkvi

Videoposnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, prikazuje evharistični čudež v majhni mehiški cerkvi. Na posnetku slabše kakovosti je videti, kot da hostija med češčenjem v monštranci utripa in se premika v ritmu bitja srca. Nadškofija Guadalajara o posnetku še ni podala izjave.

Po poročanju katoliških medijev je bil video posnet 24. julija 2022 v župniji Naše Gospe rožnega venca v mehiški zvezni državi Jalisco. Posneli so ga župljani, ko so pojav opazili. Dogodek naj bi trajal okoli 20 do 30 sekund.

Duhovnik Carlos Spahn

Evharistično češčenje je vodil argentinski duhovnik Carlos Spahn, ki je o videoposnetku podal izjavo za javnost. Kot zatrjuje, je posnetek na družbenih omrežjih pristen, posnetke župljanov, ki so dogodek posneli, pa je zbral skoraj takoj, “da jih ne bi kakorkoli spreminjali ali kaj podobnega”. Duhovnik je pojasnil:

“Izpostavili smo Najsvetejše; izgovarjal sem ustrezne molitve in ko sem vstal, da bi šel v zakristijo, se je vse skupaj začelo dogajati. Nekateri ljudje so to videli in niso mogli verjeti, kaj se dogaja, tako da imamo najmanj dva posnetka.”

Oče Spahn je previdno opozoril, da tega primera ne razglaša za evharistični čudež, saj za to nima ustreznih pooblastil. Kljub temu je trdno prepričan, da so posnetki pristni in neobdelani. Opozoril je na možnost, da Cerkev tega dogodka nikoli ne bo priznala kot čudežnega.

“Z nadškofijo se o tem nisem posvetoval, ker smo tam samo gostovali; zdaj že pridigam v drugi škofiji,” je dejal duhovnik in pojasnil, da bo krajevni župnik lahko “poiskal ljudi, ki bodo podpisali in pričevali o tem, kar so videli, in to dokumentacijo bodo lahko poslali ustrezni osebi”.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.