Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Brazilski deček ozdravel na priprošnjo blaženega Carla Acutisa

CARLO ACUTIS

Fair use

Magnús Sannleikur - objavljeno 25/10/20

Zgodba o medicinskem čudežu, ki je razkrila posredovanje mladega svetnika pri nebeškem Očetu

Ozdravljenje dečka v družini iz mesta Campo Grande na jugu Brazilije je čudež, ki je tlakoval pot nedavni beatifikaciji blaženega Carla Acutisa.

Brazilski časnik O Correio Braziliense je objavil zgodbo o Matheusu Vianni, ki danes šteje 10 let.

Kot je zapisano v poročilu, so mu zdravniki pri komaj treh letih sporočili zloveščo diagnozo. Potem ko je prišel v stik z relikvijo Carla Acutisa, pa je mali Matheus ozdravel.


MIRACLE

Preberite še:
5 pričevanj o blaženem najstniku, ki se bodo dotaknila vašega srca

Bolezen

Ko je bil Matheus star dve leti, so zdravniki ugotovili, da boleha za redkim prirojenim obolenjem trebušne slinavke. Eden od znakov bolezni je bilo pogosto bruhanje, saj trebušna slinavka zaradi nepravilnosti omejuje dvanajstnik in hrana ne more zapustiti želodca.

Deček je bil posledično omejen na dieto s tekočo hrano, zaradi česar je bil pri svoji starosti zelo droben in je imel nizko telesno težo. Ko je dopolnil tri leta, so se zdravniki odločili, da potrebuje operacijo, toda ker je bil tako lahek, so se bali, da posega ne bo preživel.




Preberite še:
“Prvič v zgodovini lahko vidimo svetnika, oblečenega v jeans in superge”

Prošnja za čudež

Pod vodstvom duhovnika Marcela Tenoria, ki je sodeloval pri postopku Acutisove beatifikacije, je Matheusova mati začela goreče moliti k mlademu Božjemu služabniku, da bi pomagal pri ozdravljenju njenega sinka. Zdelo se je, da dečka lahko reši le čudež.

Obup se je spremenil v upanje, ko je izvedela, da je duhovnik v Brazilijo prinesel košček blaga iz Carlovega oblačila. 12. oktobra 2010 se je dečkov ded z malim Matheusom udeležil blagoslova z relikvijo. Deček se je dotaknil relikvije in prosil, “da bi nehal bruhati”.


CARLO ACUTIS

Preberite še:
Svetnik Oratorija 2021 je … svetnik v jeansu in supergah!

Kot pripoveduje njegova družina, je Matheus po tistem dnevu začel jesti gosto hrano in nikoli več ni bruhal. Zdravniki so opravili več preiskav in ugotovili, da je ozdravljen nadležne bolezni.

Po ustrezni raziskavi je bil priznan čudež in 22. februarja 2020 je bilo oznanjeno, da bo Carlo Acutis razglašen za blaženega, kar se je uresničilo 10. oktobra.

10 navdihujočih navedkov blaženega Carla Acutisa:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Russell Appold Jr.

Preberite še:
Komaj pol kilograma težak se je kar 133 dni boril za življenje


MIRACLE BABIES

Preberite še:
Čudežni dvojčici, ki sta se v maternici skupaj z mamo borili za preživetje




Preberite še:
Ko je obnovila svoj odnos z Bogom, so se kar naenkrat začeli dogajati čudeži

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.