Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Božični čas je pravi trenutek, da se tudi kot družba zavemo pomena hvaležnosti”

skodelice

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia Slovenija - objavljeno 22/12/21

Simbolična gesta podpore in hvaležnosti zdravstvenim delavcem

V zaostrenih covidnih razmerah je zdravstveno osebje še posebej obremenjeno. Zdravniki, medicinske sestre, zdravstveni tehniki in drugi, ki delujejo v ozadju, da vsi procesi v bolnišnicah in preostalih ustanovah potekajo tekoče in da sploh delujejo, napenjajo vse moči v sistemu, ki je zaradi številnih pomoči potrebnih na robu zmogljivosti.

Vsaka pomoč, tudi simbolična in moralna, je dobrodošla. Založba Družina se je tako odločila za gesto zahvale za ves trud zdravstvenih delavcev. Osebje covidnega oddelka UKC Ljubljana bo v prihodnje lahko kavo, čaj ali kak drug napitek pilo iz ličnih skodelic iz spletne trgovine z napisom Hvala. Skodelice so predali Družinin direktor Tone Rode, vodja projekta spletne trgovine Andreja Penko in novinar Aleteie Lojze Grčman.

skodelica hvala

Skodelice je sprejel direktor UKC Jože Golobič: “Zahvaljujem se za ta obisk. Tovrstna podpora nam izjemno veliko pomeni, cenimo jo. UKC Ljubljana v težkih časih ni pokleknil, tudi zdaj ne bo. Smo pa ves čas napeti, včasih tudi malo apatični. Ampak vsako jutro gremo znova naprej. Veselimo se tudi moralne in simbolične podpore.”

Tone Rode je ob obisku UKC dejal: “S to majhno gesto smo želeli vsem, ki skrbijo za naše zdravje v teh težkih okoliščinah epidemije, izraziti podporo in zahvalo za njihovo delo  in trud za skupno dobro. Menim, da je božični čas pravi trenutek, da se tudi kot družba zavemo pomena hvaležnosti, da pustimo ob strani delitve in smo drug do drugega dobronamerni in prizanesljivi, da zaživimo kot del ene povezane skupnosti.”

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.