Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Marija je kraljica božiča,” trdi priljubljena pevka

Mariah Carey

Michael loccisano | GETTY IMAGES NORTH AMERICA | AFP

Cerith Gardiner - objavljeno 22/12/21

Mariah Carey v pogovoru za medije ljudi po vsem svetu spominja, kako zelo pomembna je Devica Marija

Gotovo poznate priljubljeno božično popevko Mariah Carey z naslovom All I Want for Christmas Is You. Popevka se je na glasbene lestvice uvrstila leta 1994 in je še danes uspešnica brez primerjave.

V Združenem kraljestvu je še leta 2020 dosegla prvo mesto med najbolj priljubljenimi božičnimi skladbami. Zahvaljujoč tolikšnemu uspehu so pevko Careyjevo poimenovali kar “kraljica božiča”.

Toda marsikoga utegne presenetiti podatek, kako o tem razmišlja pevka sama: v pogovoru z britansko radijsko voditeljico Zoe Ball je zvezdnica razkrila svoje občutke o omenjenem vzdevku in pojasnila, komu ta po njenem mnenju v resnici pripada. “… Naj povsem ponižno pojasnim, da sebe ne vidim kot kraljice božiča. Sem oseba, ki ima zelo rada božič, in blagoslovljena sem bila, da sem napisala pesem All I Want For Christmas Is You. In še veliko drugih božičnih popevk. Bodimo iskreni, vemo, da je vera dandanes takšna, kot je. Toda zame je kraljica božiča vsekakor Marija.”

Careyjeva v pogovoru pripoveduje o svojih najnovejših projektih, med katerimi je tudi nova božična popevka z naslovom Fall in Love at Christmas, ki jo je začela pisati letos poleti.

Pevka je znova presenetila svoje oboževalce, ko je razodela, da med snemanjem omenjene pesmi ni bila niti malo podobna urejeni osebi, kakršne smo vajeni, saj je “večino časa preživela v pižami”.

52-letnica je svojim oboževalcem želela predstaviti svojo stvarnejšo plat in pokazati, da ni vedno takšna diva, za kakršno jo imajo. To je precejšnja novost za Careyjevo, zaradi česar pa je njen novi božični projekt še toliko bolj pomenljiv – tudi zato, ker se v videoposnetku pojavita tudi njena sedemletna dvojčka Moroccan in Monroe.

Pevkini oboževalci si bodo gotovo z zanimanjem ogledali njen naslednji projekt, toda zares osvežujoče je slišati osebo, katere ime je tako močno povezano s sodobnimi božičnimi popevkami, kako nas vse spominja, kaj je smisel božiča, in Devico Marijo postavlja v ospredje – kamor v resnici tudi sodi!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
božičMarija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.