Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Sončna Stična 2019: Bodite pogumni, bodite vztrajni!

STICNA MLADIH

ARHIV STIČNE MLADIH

Aleteia - objavljeno 21/09/19

Za nami je že 38. srečanje katoliške mladine, ki se ga je udeležilo približno 5000 mladih iz vse Slovenije

Geslo letošnjega srečanja, ki je odmevalo skozi ves dan, je bilo vzeto iz papeževe poslanice in se je glasilo: “Tukaj sem, zgodi se!”

Dogajanje na vsebinskih programih so obogatili s. Katia Roncalli, Milena Igličar, Simon Potnik, Drago Borković, Simon Purger in Mojca Belcl Magdič.


STICNA 2018

Preberite še:
Stična mladih 2019 – Tam je bila tudi naša ekipa!

Pester izbor delavnic

Letos je bilo v Stični na voljo kar 21 delavnic. Med njimi je bila tudi naša ekipa, manjkal ni niti nadvse priljubljeni župnik in vloger Martin Golob. Pri njem je bila taka gneča, da so morali nekateri ostati kar pred vrati.

Takole živahno je bilo na naši delavnici:

Govorili smo o tem, kako prepoznati lažne novice, saj je resnica praviloma tiha, nevsiljiva in spoštljiva, in tudi o tem, kakšna je vloga kristjana na družbenih omrežjih. Se upam izpostaviti za dobro, to argumentirati in tvegati nasprotovanje?

Tudi, ko nam gre slabo, je kul. Takrat smo bolj odprti za Božje in pomoč bližnjemu. Dobri so tako vzponi kot padci.

Urška Makovec


HELENA NAGODE

Preberite še:
“Bolj je moj planer zapolnjen, bolj uživam”

Sveta maša

Popoldne je sledil osrednji dogodek, sveta maša, ki jo je daroval mariborski nadškof Alojz Cvikl. V pridigi je mlade pozval k budnosti. “Imejte pogum, odprite oči in recite: ‘Tukaj sem, zgodi se!’ Škoda je, da bi svoje življenje prespali, saj bi tako številni vaši talenti ostali zakopani in neuresničeni.”

STICNA MLADIH
ARHIV STIČNE MLADIH | Rok Luznik

Mlade je obiskal tudi predsednik Borut Pahor, ki jim je dejal: “Bodite pogumni, bodite vztrajni! Zdaj, ko vas gledam, zaupam v našo prihodnost.”


STICNA 2011

Preberite še:
Ščepec nostalgije: Stična mladih skozi leta

Na koncu je vse navzoče Stična bend popeljal v svet glasbe in tako poskrbel za čudovit zaključek dneva. Bilo je sončno, zabavno, mladostno in prežeto z vero! Za več utripa pobrskajte še po naših fotogalerijah.
Preberite še:
Stand up komik, ki govori tudi o nebesih in sv. Petru


PADRE PIO

Preberite še:
Oče Mike Schmitz razkriva skrivnost patra Pija


ANGELA BIANCO

Preberite še:
Med nosečnostjo so ji odkrili tumor, a je odklonila splav

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.