Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Med nosečnostjo so ji odkrili tumor, a je odklonila splav

ANGELA BIANCO

Angela Bianco | Facebook | Fair Use

Silvia Lucchetti - objavljeno 23/09/19

Bitka Angele, da bi zaščitila sebe in življenje otroka, ki ga je nosila pod srcem. "Rešila me je vera," pravi mlada mamica

Avgusta 2013 je bila 26-letna Salernčanka v tretjem mesecu nosečnosti, ko se je po hudem glavobolu nenadoma onesvestila. Na bližnji urgenci so ji odkrili možgansko krvavitev, zaradi katere je bolnica padla v komo. Ko se je prebudila, so jo premestili na rimsko polikliniko, kjer so opravili biopsijo in ji povedali, česar se je najbolj bala.




Preberite še:
“Zdelo se mi je, da vsi okrog mene šepetajo: ‘Zbolela je, ima raka? Bo umrla?'”

“Ne želim splava, moja hčerka je največji dar”

Diagnoza je bila strašljiva: maligni tumor v glavi. “Razmišljala sem o svojem življenju in o življenju otročka, ki tri mesece biva pod mojim srcem. V nekaj sekundah se mi je življenjska zgodba odvrtela kot film. Zdravnikom sem sporočila, da si ne želim splava in da naj se hčerka rodi kot moj največji dar. In to za vsako ceno.”

Po tej odločitvi pa se je Angeli zameglilo. “Želela sem si nasveta, skale, na katero bi se lahko oprijela, zato sem se obrnila na Salvatoreja Ronsijina, ginekologa, ki me je ves čas zdravil.”




Preberite še:
Navdušil z nastopom: “Nisem želel biti otrok, ki ima raka, ampak otrok, ki igra na violino”

Molitve vernikov, ki so iz Kampanije romali v Lourdes

Tiste poletne dni je bila skupina romarjev iz Kampanije ravno v Lourdesu in ko jim je prišla na uho tragedija, ki je doletela Angelo, so v votlini Massabielle, kjer se je Devica Marija prikazala mali Bernardki, začeli srčno moliti. Med njimi je bil tudi Angelin sosed in sošolec zdravnika, ki bi ji lahko pomagal ozdraviti njeno bolezen.

Napredni poseg, s katerim so zaščitili otroka

Med možnimi zdravljenji so predlagali tudi popolnoma nov poseg Cyberknife, ki s pomočjo radiokirurškega instrumenta cilja rakave celice. Njen sosed je poznal italijanskega nevrokirurga, ki v ZDA zdravi prav s tovrstnim posegom.


BRONJA-ZAKELJ

Preberite še:
Dobitnica kresnika o mamini smrti in svoji bitki z rakom

Božji blagoslov je Angeli dal žarek upanja, ki ga je obupano čakala. “Vedela sem, da je to odgovor – rešiti otroka in živeti.”

Birokratski zapleti

Birokratski postopki pa so se vlekli bolj, kot bi lahko pričakovali za tovrstno zdravljenje. Dovoljenje za poseg v tujini je Angela čakala in čakala, njena bolezen pa se je neizprosno širila. “Na koncu sva se z zdravnikom Romanellijem odločila za operacijo v Grčiji.”

Mati in hčer sta rešeni!

Poseg, s katerim so rešili ne le Angelo, temveč tudi njeno hčerkico, so opravili v petem mesecu nosečnosti. Toda težave se s tem niso končale, saj je po rojstvu Francesce Pie Angela začela kemoterapijo.




Preberite še:
Mali Lazar je premagal raka na priprošnjo sv. patra Pija

Med njeno bolečo izkušnjo je v sebi vedno nosila vero in duhovno pomoč domačega duhovnika Luigija Marie Maroneja.

“V težkih trenutkih mi je pomagala molitev, rešila me je vera. Duhovnik mi je predlagal, naj Brezmadežni Devici darujem svojo poročno tančico. Položila sem ji jo na glavo zadnji dan težke kemoterapije.”

Francesca Pia v čast papeža in svetega Pija

Angela je terapije končala pred petimi leti, še vedno pa obiskuje redne preventivne preglede. Njena kodrolasa hčerka je stara pet let in ima neizmerno rada ples, borba za življenje pa je njen odnos z materjo le še poglobila. Zakaj takšno ime?


POPE FRANCIS

Preberite še:
Čudežno življenje deklice, ki jo je poljubil papež

“Neke noči sem se počutila zelo slabo, pred menoj pa je stal kipec svetnika iz Pietralcine. Obljubila sem mu, da bom po njem poimenovala svojega otroka. Sedaj pa imam samo eno željo: svojo zgodbo bi rada povedala papežu Frančišku, saj moja deklica nosi tudi njegovo ime!”

V svoji bitki z boleznijo Angela ni nikdar izgubila vere. Še več, (za)upala je in bila ponižna. V njeni šibkosti se razodeva Božja moč!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Rok Furlan.


BREZJE SANCTUARY

Preberite še:
Ali veste, od kod izvira slovenska beseda cerkev?




Preberite še:
Ste med tistimi, ki vedno zamujajo? Štirje predlogi, kako lahko postanete točni


COUPLE

Preberite še:
Kako spomini vplivajo na odnos in njegovo prihodnost?

Tags:
bolezenmaterinstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.