Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Oče Mike Schmitz razkriva skrivnost patra Pija

PADRE PIO

Ragemax | Shutterstock

Tereza Mohar - objavljeno 23/09/19

Pater Pij, ki goduje 23. septembra, je še danes nadvse priljubljen svetnik, ki je živel zares izjemno življenje. Ste se kdaj vprašali, v čem je skrivnost njegovega svetništva?

Ameriški duhovnik in znani vloger Mike Schmitz nam v video posnetku (spodaj), ki je bil objavljen na Youtube kanalu Ascension Presents, razkriva dve najpomembnejši lastnosti, ki sta patra Pija pripeljali do tega, da je postal svetnik.


PADRE PIO,I ABSOLVE YOU

Preberite še:
Pater Pij: Bog je “dolžan” uslišati takšne molitve

Čudežne sposobnosti

Življenje patra Pija je bilo prepleteno s čudežnimi in nadnaravnimi dogodki. Imel je na primer sposobnost, da je bil na več mestih hkrati, veliko je molil za ljudi in jih tako ozdravljal, v spovednici je videl njihove grehe, še preden so mu jih sploh povedali, prejel pa je tudi stigme – Kristusove rane.

Včasih si morda mislimo, da je povsem nemogoče, da bi tudi mi kdaj postali svetniki, ko pa živimo povsem običajno življenje. Svetniki so bili vendar “nekaj posebnega”. A ni povsem tako, je prepričan Mike Schmitz.


PADRE PIO

Preberite še:
Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev

Odločilni trenutek

Pater Pij ni bil svetniški zgolj zaradi tega, ker so se prek njegovih rok dogajali čudeži ali ker je prejel Kristusove rane. Odločilen trenutek v njegovem življenju je bil, pravi Schmitz, ko so mu njegovi predstojniki dejali, da ne sme več maševati in pridigati v javnosti. Med ljudmi so se namreč začele pojavljati različne govorice in naročeno mu je bilo, naj se zaradi tega raje ne izpostavlja v javnosti.

Poslušnost in ponižnost

Pater Pij bi se lahko preprosto uprl in se postavil zase, ampak ne – on je storil ravno obratno. V poslušnosti in ponižnosti je storil to, kar mu je bilo naročeno. Tisto, kar je bilo odločilno za njegovo svetost, niso bile stigme ali sposobnost bilokacije, niti ne čudeži in ozdravljenja, pač pa ti dve preprosti stvari – poslušnost in ponižnost.




Preberite še:
Mali Lazar je premagal raka na priprošnjo sv. patra Pija

Zgled za vse nas

Prav v teh dveh stvareh se lahko vsak izmed nas zgleduje po sv. patru Piju, pravi Schmitz. “Vsak izmed nas je lahko ponižen. Ponižnost ne pomeni, da se ponižujemo, ampak da si priznamo resnico: ‘Imam nekatere darove in imam nekatere slabosti. Moji talenti prihajajo od Boga, moje slabosti in šibkosti pa darujem Bogu.’ Slišati je preprosto, kajne?”

Druga lastnost pa je poslušnost. Vsak izmed nas ima koga, ki mu mora biti poslušen, nekoga, ki mu tako ali drugače “služi”, ali nekoga, ki mu pove, kaj naj stori. Vsak od nas se lahko torej vadi v tem dvojem – v ponižnosti in poslušnosti.


Sombra Padre Pio

Preberite še:
7 duhovnih nasvetov patra Pija

“To je skrivnost svetosti patra Pija in to je skrivnost svetosti vsakega svetnika,” sklene Schmitz.

Biti svet pomeni zgolj to, da izpolnjujemo Božjo voljo vsak trenutek svojega življenja. Vsak lahko, ne glede na poklic ali stan, po Božji milosti že danes živi kot svetnik.


DRUŽINA FERENČAK

Preberite še:
Zavedava se, da v najinem odnosu ne smeva zaspati


SACRA SAN MICHEL

Preberite še:
5 neverjetnih cerkva na vrhu gora


STICNA MLADIH

Preberite še:
Sončna Stična 2019: Bodite pogumni, bodite vztrajni!

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.