Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 7. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Stična mladih 2019 – Tam je bila tudi naša ekipa!

STICNA 2018

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia - objavljeno 21/09/19

Danes je v Stični poteklo že 38. srečanje katoliške mladine

Vsebinsko izhodišče za letošnje srečanje je bilo vzeto iz papeževe poslanice mladim, ki jo je papež napisal ob svetovnem dnevu mladih, ki je letos potekal v Panami. Z besedami “Tukaj sem, zgodi se!” želi papež mlade spodbuditi, naj imajo odprto srce za Božji glas.

Jutranji utrip iz Stične:

21 delavnic

Letos je bilo v Stični na voljo kar 21 delavnic. Med njimi je bila tudi naša ekipa in nadvse priljubljeni župnik in vloger Martin Golob.

Takole pestro in polno je bilo na naši delavnici:

Pogovarjali smo se o tem, kakšna je vloga kristjana na družbenih omrežjih. Si upam izpostaviti se za dobro, to argumentirati in tvegati nasprotovanje? Govorili smo tudi o tem, kako prepoznati lažne novice, saj je resnica praviloma tiha, nevsiljiva in spoštljiva.

Za kritično razmišljanje se je treba potruditi, zato “berite, glejte, poslušajte veliko različnih medijev, zavedajte se, da resnica ni dostopna na klik in ne pozabite se priporočiti sv. Duhu!”


HELENA NAGODE

Preberite še:
“Bolj je moj planer zapolnjen, bolj uživam”

Sveta maša in koncert

Ob 14.15 je bila sveta maša, ki ste ji lahko prisluhnili tudi prek radia Ognjišče. Mariborski nadškof Alojz Cvikl je v pridigi mlade pozval k budnosti. “Imejte pogum, odprite oči in recite: ‘Tukaj sem, zgodi se!’ Škoda je, da bi svoje življenje prespali, saj bi tako številni vaši talenti ostali zakopani in neuresničeni.”

Za zgled je mladim dal Marijo, ki je pogumno izrekla svoj “Zgodi se!” ter svetnike. Svetniki v cerkvah ne spijo, ampak imajo odprte oči. Nadškof je mlade povabil, naj bodo tudi oni kot svetniki – naj imajo odprte oči, gredo z Jezusom skupaj na pot in vztrajno hodijo za Njim!

Za pripravo dogodka Stična mladih je poskrbela velika ekipa, da je vse potekalo brez zapletov. “Pripravljati tako velik dogodek za mlade ni samo odgovornost, je predvsem privilegij,” je povedala Helena Nagode, koordinatorka Stične mladih.

Oglejte si nekaj fotografij iz sončne Stične:

Oglejte si nekaj fotografij iz sončne Stične, 2. del:

Oglejte si nekaj fotografij iz sončne Stične, 3. del:

Vas zanima več?


STICNA 2011

Preberite še:
Ščepec nostalgije: Stična mladih skozi leta




Preberite še:
Kaj svežega prinaša Stična mladih 2019?




Preberite še:
Stand up komik, ki govori tudi o nebesih in sv. Petru


STICNA 2012

Preberite še:
Vse, kar morate vedeti o Stični mladih 2018


STICNA 2018

Preberite še:
Stična 2018 iz prve roke


STICNA

Preberite še:
V Stično peš? Zakaj pa ne!

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.