Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Preprosti stilski triki, s katerimi boste vedno urejeni

CYTATY ŚWIĘTYCH O CZASIE

W godzinie porachunku będziesz czuł ciężar, że nie poświęcałeś czasu na służenie Bogu; czemu więc teraz nie wypełniasz go i nie używasz tak, jakbyś chciał mieć spełnione wszystko w chwili śmierci? Św. Jan od Krzyża

Tina Martinec Selan - objavljeno 08/10/18

Nihče ni v vsakem trenutku videti kot iz škatlice in če bi to zahtevali od sebe, bi se s tem postavili v zelo nehvaležen položaj

Previsoki standardi, ki jih v zvezi z urejenostjo gojimo do sebe, lahko namreč vodijo v večno nezadovoljstvo, ki nam preprečuje, da bi v urejenosti in estetiki preprosto uživali. Obstaja pa nekaj stilskih trikov, ki vam bodo omogočili, da boste vedno videti urejeno – čeprav za urejanje ne boste porabili skoraj nič časa.


WOMAN WALKING ON THE STREET

Preberite še:
10 napak, zaradi katerih bomo delovali neurejeno

Očiščeni čevlji

Pa začnimo pri nogah. Sploh ni pomembno, koliko stare čevlje nosite. Če so v brezhibnem stanju, boste vedno videti urejeno. To pomeni, da so očiščeni prahu, blata in druge umazanije ter da se usnje lepo sveti. Redno jim privoščimo nego s kremo ali pasto za čevlje, po tem pa jih zloščimo z bombažno krpo. Semiša seveda ne smemo mazati s kremo, lahko pa ga nežno skrtačimo s posebno gobico za semiš. Tudi športni copati in športni čevlji so videti povsem drugače, če so očiščeni.

Prijeten vonj s kapljico parfuma

Prijeten vonj predvsem pomeni, da redno skrbimo za telesno in ustno higieno. A kapljica parfuma ali dišečega olja bo poskrbela, da bomo dajali urejen vtis ne glede na naša oblačila, saj se ljudje zelo pozitivno odzivajo na podzavestna sporočila, kamor spada tudi prijeten vonj.


PRINC WILLIAM AND KATE MIDDLETON

Preberite še:
Stilski triki, ki se jih lahko naučimo od Kate Middleton

WOMAN LOOKING AT REFLECTION
Shutterstock

Dober šal ali ruta takoj poskrbita za stilske točke

Ne glede na to, kakšno kombinacijo oblačil imate oblečeno, to lahko pomeni tudi povsem preprost spodnji del in majico, če si okrog vratu zavijete velik šal z lepim vzorcem ali v zanimivi barvni kombinaciji, boste v trenutku dobile dodatne točke za stil.

Kar poglejte fotografije kakšnih slavnih osebnosti, ko jih fotografi ujamejo v “off duty” trenutku, recimo ko zapuščajo letališče. Običajno nosijo preproste kavbojke, športne čevlje in udobno majico, a dober velik šal takoj poskrbi za učinek urejene filmske dive. Enako tudi lepa sončna očala.


FALL FASHION

Preberite še:
Jesenska moda: če želite slediti trendom, boste nosile …

Urejene roke

Skrb za urejene roke pomeni, da so roke čiste, nohti lepe oblike in čisti ter koža nahranjena. Tudi če ne maramo vpadljivih lakov za nohte, z nežnim lakom kožne barve delujejo nohti izredno lepi in negovani. Če pa imamo rade tudi kakšen bolj pisan ali temnejši lak, bodo nalakirani nohti (lahko so kratki in zaobljeni) poskrbeli za zanimiv in urejen videz.

GODNOŚĆ KOBIET
Els Fattah/Unsplash | CC0

OFFICE

Preberite še:
Skrivnost čistega in urejenega doma? Najdete jo v Svetem pismu …

Speti lasje 

Redko kdo si ima čas vsak dan prati lase, jih navijati in jih oblikovati s sušilnikom za lase, a pričeska mora vseeno biti urejena. Med največje “grehe” spada velik siv narastek (pomagajte si z obarvanim suhim šamponom, da premostite čas med barvanji, ali prosite frizerja za lepo postopno prehajanje k naravnim sivim, če ste se tako odločili).

Če se vam lasje zelo mastijo, lahko med pranji uporabljate suhi šampon, saj mastni lasje res niso privlačni, niti ne delujejo urejeno. Če pa vam po nekaj dneh lasje začnejo neukrotljivo štrleti na vse strani, jih spnite v urejeno kito, figo ali gladek čop.


SMILING WOMAN

Preberite še:
Nekaj nasvetov za učinkovito “jesensko čistko” garderobne omare


SOPHIE HABSBURG

Preberite še:
Sophie Habsburg: Današnja moda uničuje našo ustvarjalnost




Preberite še:
Štiri najpogostejše napake pri nanašanju parfuma

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.