Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Štiri najpogostejše napake pri nanašanju parfuma

WEB3-PERFUME-BEAUTY-FRAGRANCE-WOMAN-BODY-SCENT-PIXABAY

PIXABAY

Adriana Bello - objavljeno 04/07/18

Glede na to, da parfumi niso ravno poceni dišeči "nakit", bi se morali izogibati nekaterim napakam

Uporaba parfuma sega že zelo daleč v zgodovino. Niso ga uporabljali zgolj za odišavljenje telesa, ampak tudi za čiščenje in celo pri verskih obredih.

Danes je parfum predvsem pomemben “modni dodatek”. A pri nanašanju pogosto naredimo nekatere napake, zaradi katerih je naš parfum manj učinkovit.


PARFUME

Preberite še:
Vse, kar morate vedeti, da boste izbrali pravi parfum

1. Drgnjenje zapestij ob nanosu

Kdo še tega ni storil? Nekaj parfuma nanesete na zapestje in z zapestjem na drugi roki razmažete.

Problem je, ker to trenje razbije strukturo dišave. Vsak parfum je namreč sestavljen iz treh not in vsaka izpolnjuje svojo funkcijo ob določenem času. Če zapestji podrgnete eno ob drugo, tako aktivirate drugo in tretjo noto veliko hitreje, kot bi se aktivirali sicer, zato dišava ne traja tako dolgo.

2. Hranjenje parfuma v kopalnici

Drži, da so nekatere stekleničke pafrumov tako lepe, da bi jih najraje uporabili za dekoracijo, ampak različni hlapi in vlaga poškodujejo kemično sestavo parfuma, zaradi česar lahko celo spremeni svojo barvo (npr. porumeni).

Pomembno je, da embalažo hranimo v hladnem in temnem prostoru.


WOMAN APLYING DEODORANT

Preberite še:
Štiri napake, ki jih naredimo, ko nanašamo deodorant

3. Tresenje pred uporabo

Ponekod kroži legenda, da je dobro pred nanosom parfuma najprej dobro premešati sestavine. Dišave dobrih in kakovostnih proizvajalcev so že dobro zmešane in bolj kot jih pustimo nedotaknjene, bolje je.

Če preveč tresete stekleničko, lahko vplivate na sestavo. Poleg tega je tudi več nevarnosti, da vam steklenička pade na tla in se razbije.

4. Nanašanje parfuma na napačen del telesa

Nekateri parfum nanesejo neposredno na oblačila. To je velika napaka. Ne le zato, ker lahko s tem poškodujete vašo najlepšo bluzo ali obleko, ampak tudi zato, ker tako ne boste dobili vsega tistega, kar vam lahko vonj parfuma ponudi.

Različne dišavne note v parfumu se aktivirajo, ko pridejo v stik s toploto telesa. Zato je za najboljši rezultat priporočljivo, da parfum nanesete na področje, kjer je koža nekoliko tanjša. To so: zapestje, vrat, za koleni in blizu srca.

Seveda to ne pomeni, da parfum nanesete na vse te predele hkrati. Ne pozabite, da ni vaš namen, da z vonjem koga zadušite.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


WOMAN WALKING ON THE STREET

Preberite še:
10 napak, zaradi katerih bomo delovali neurejeno


EYES

Preberite še:
5 najpogostejših napak, zaradi katerih smo videti starejše


Woman smelling

Preberite še:
Vdih in izdih – na kaj vas spomni ta vonj?

Tags:
lepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.