Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Na otroke sta čakala več let. “Bog je uporabil najino zgodbo, da je dosegla toliko ljudi”

Rodzina Desiree i Ryana Fortinów

theperfectmom | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 16/10/23

Hvaležna za starševstvo

Desiree in Ryan Fortin sta se spoznala v študentskih letih. Od leta 2009 sta srečno poročena. Njuna skupna pot pa se po poroki ni odvijala po njunih pričakovanjih. Več let sta potrpežljivo čakala na otroka in se s prošnjo po potomcih obračala na Boga.

Zdravniki so Desiree diagnosticirali sindrom policističnih jajčnikov, hipotirozo in nizko raven progesterona. Kljub zdravstvenim težavam sta si z možem prizadevala zanositi več kot tri leta. To obdobje je bilo zanju zelo izčrpavajoče.

“Ni šlo samo za to, da nisem mogla zanositi,” se težkih let spominja Desiree. “Neplodnost mi je prinesla več solz, kot sem mislila, da jih lahko potočim. Ko je bil test nosečnosti že ničkolikokrat zapored negativen, sem ležala na tleh kopalnice in bila popolnoma nemočna. Morala sem prenašati injekcije, modrice in različne vrste zdravljenja. Ko si neploden, iščeš rešitve, na pa samo čakaš. To veliko stane, je fizično, čustveno in psihično izčrpavajoče.”

Spoznanje, da pričakujeta trojčke

Naposled je Desiree zanosila. Zakonca nista pričakovala, da se bo to sploh kdaj zgodilo. Na ultrazvočnem pregledu sta izvedela, da ne pričakujeta le enega, ampak kar tri otroke, ob tem pa nista mogla skrivati presenečenja.

Zdravniki so zakonca opozorili, da Desiree morda ne bo mogla donositi vseh treh otrok. “Bila sem preveč vitka, premajhna in to je bila moja prva nosečnost. Vendar sem dokazala, da se motijo,” se spominja.

Trojčki Sawyer, Jack in Charlize so se rodili v 34. tednu s carskim rezom, vsak od njih je tehtal več kot dva kilograma. “Nikoli ne bom pozabila dneva njihovega rojstva. Kot pri vseh stvareh, povezanih s starševstvom, je tudi tistega dne prišlo do nepričakovanih dogodkov. Po porodu je bil Ryan z njimi na intenzivni negi, jaz pa sem izkoristila čas, da si opomorem.”

Desiree je imela nekaj zapletov in krvavitev, zaradi katerih je potrebovala operacijo. Tako ni mogla takoj videti svojih otrok. Ryan je ženi prek videoklica pokazal, kakšne čudeže je rodila. Po dveh tednih na oddelku za intenzivno nego so vsi trije otroci lahko zapustili bolnišnico in odšli domov. Danes imajo trojčki že osem let.

“Bog je uporabil našo zgodbo, da je dosegla toliko ljudi”

Desiree priznava, da je starševstvo trdo delo in velika odgovornost. Skrb za jokajoče malčke in neprespane noči zahtevajo veliko potrpežljivosti in dobre organizacije. Toda mamica se v svoji vlogi odlično znajde. Po trojčkih se je njuna družina še dvakrat povečala.

Ob hčerinem tretjem rojstnem dnevu je Desiree v objavi na Instagramu zapisala: “Ona je vse, kar je Bog vedel, da naša družina potrebuje, in nenehno se spominjam, da lahko z nežnim in ljubečim Očetom doživljamo tako neizmerno veselje. Tako zelo jo imam rada. Vse najboljše za tretji rojstni dan, moja čudovita deklica.”

Desiree in Ryan z otroki živita v Carlsbadu v Kaliforniji. “Nikoli si nisem mislila, da bo Bog uporabil našo zgodbo, da bo dosegla toliko ljudi. To je neverjetna izkušnja,” je pojasnila srečna mama.

View this post on Instagram

A post shared by Desiree Fortin (@theperfectmom)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdala Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.