Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Medicinska sestra posvojila 14-letno mamico s trojčki in ji omogočila lepšo prihodnost

Premature triplet babies

Today via Youtube

#image_title

Cerith Gardiner - objavljeno 18/04/23

Sočutna 45-letna medicinska sestra na oddelku za intenzivno nego je najstniški mamici ponudila priložnost za nov začetek v življenju

Pogosto slišimo, naj svojega dela ne jemljemo domov; medicinska sestra na oddelku za intenzivno nego novorojenčkov v ameriškem Indianapolisu pa je kljub temu začutila potrebo, da bi pomagala mladi mamici v stiski.

Katrina Mullen je na delovnem mestu medicinske sestre za oskrbo novorojenčkov v enoti za intenzivno nego v splošni bolnišnici v Indianapolisu nudila tolažbo že številnim staršem, ko so skrbeli za svoje drobne otročičke. Ko pa je spoznala 14-letno Shariyo Small, je ugotovila, da je mlada mamica trojčkov povsem sama, ko je opazovala, kako se njeni nedonošenčki borijo za življenje.

Smallova je svoje tri dojenčke, Serenitee, Samari in Sarayah, rodila v 26. tednu nosečnosti. Vsak otrok je tehtal manj kot kilogram, porodnišnico pa so lahko zapustili šele po petih mesecih.

Med njihovim dolgotrajnim zdravljenjem je Mullenova opazila, da mamica osmošolka ni bila deležna podpore drugih družinskih članov. Medicinska sestra je zadržani Smallovi ponudila svojo pomoč. Ko ji je pojasnila, da je bila tudi sama najstniška mamica in da je svojega otroka dala v posvojitev, se je njun odnos spremenil.

Mullenova je dala Smallovi številko svojega mobilnega telefona in po odpustu trojčkov sta se večkrat slišali. Čeprav otroci niso bili več v njeni oskrbi, si Mullenova ni mogla kaj, da ne bi občutila skrbi za mlado družino.

Odpeljala se je v uro vožnje oddaljeni Kokomo v ameriški zvezni državi Indiana, kjer je Smallova bivala pri sorodniku, da bi preverila, kako mladi mamici uspeva skrb za trojčke. Kot je pojasnila v pogovoru za ameriške medije, so bile razmere zaskrbljujoče: “To ni bil kraj, kjer bi lahko vzgajala otroke.”

Pri enem od trojčkov, Samariju, ki se je rodil s prebavnimi zapleti, so namreč ugotovili, da ne napreduje, kar je pomenilo, da se je njegova telesna rast ustavila.

“Rada bi živela z vami …”

V zadevo se je nato vključil krajevni center za socialno delo in stopil v stik z Mullenovo, ki je pojasnila: “Socialna delavka je povedala, da so Shariyo in njene otroke premestili iz zadnjega bivališča, nato pa je dodala: ‘Shariya je rekla, da bi rada živela z vami. Bi jo bili pripravljeni sprejeti?'”

Kljub svojim petim otrokom, od katerih trije še vedno živijo doma (SeQuayvion, 16 let, ShaKovon, 14 let, in JJ, sedem let), 23- letni Sevonté 22-letni Shai pa sta že samostojna, je Mullenova z veseljem odprla vrata svojega doma mladi družini.

Po 668 dneh, ko je skrbela za vse štiri otroke, je februarja letos uradno posvojila Smallovo.

Zaradi izjemne velikodušnosti in sočutja medicinske sestre mlada mamica zdaj upa, da bo v prihodnosti postala socialna delavka in bo tako lahko pomagala drugim ljudem v stiski.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
posvojitevrojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.