Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Prava lepota je naravna lepota: misica in znana igralka nenaličeni, ljudje navdušeni

No makeup; Pamela Anderson; miss England 2023

@missenglandlimited | Instagram; @despi_naka | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 11/10/23

Prva zmagovalka tekmovanja za miss nenaličena, prav tako znana igralka na pariškem tednu mode

Pred kratkim se je v Veliki Britaniji odvilo prvo lepotno tekmovanje, na katerem so morale biti vse udeleženke brez ličil. To je v 95-letni zgodovini lepotnih tekmovanj prvič, da so postavili tako zahtevo, in 18 udeleženk je sodnike očaralo s svojo naravno lepoto, saj niso smele uporabiti niti bleščila za ustnice.

Zmagovalka lepotnega izbora za miss Londona 2023, ki je bil prvi v nizu regijskih tekmovanj za miss Velike Britanije, je postala 26-letna Natasha Beresford. Natasha je sicer zaposlena kot asistentka v zobni ambulanti. Delala je že v javnem in zasebnem zdravstvu, ko pa je bila sestra v otroški zobni ambulanti, so jo otroci poimenovali “zobna vila iz resničnega življenja”.

Organizatorji tekmovanja so pretekla leta od udeleženk, ki so se prijavile na tekmovanje, zahtevali fotografije brez filtrov, olepšav in retuširanj, letos pa so šli še korak dlje. Zahtevali so namreč, da so tekmovalke popolnoma brez ličil, tako na prijavnih fotografijah kot tudi na samem tekmovanju.

S tem želijo promovirati dobro samopodobo, spodbujati ženske k naravni lepoti in samozavesti, ki prihaja od znotraj. Prav tako želijo aktivno spodbujati bolj resničen odnos žensk do lastnih teles, saj se v teh časih na podobah okrog nas sploh ne da več razločevati, kakšno je resnično žensko telo in obraz brez “olepšav” računalniške tehnologije in aplikacij za spreminjanje videza.

View this post on Instagram

A post shared by Miss England Limited (@missenglandlimited)

Pamela Anderson nenaličena na pariškem tednu mode

Na drugem koncu Evrope, na pariškem tednu mode, je na podoben način povzročila pravi modni šok igralka Pamela Anderson. Tudi ona se je namreč odločila, da se bo modnih revij in fotografiranj udeležila brez kančka mejkapa ter z lasmi, ki niso bili prav nič umetelno stilirani, pač pa si jih je le oprala in posušila.

Morda se zdi to nekaj, kar običajne smrtnice pač vsak dan počnemo, a za svetovno znano zvezdnico Pamelinega kova je odločitev kar precej nenavadna. Pariški teden mode je namreč ena izmed najbolj znanih modnih prireditev na svetu, na stotine paparacev in običajnih ljudi pa ure in ure preži na znane obraze, da bi ujeli vsaj kakšno njihovo fotografijo.

Modni svet je podobo 57-letne igralke z navdušenjem pozdravil, navdušeni so nad njenim pogumom in sporočilom, ki ga je podala s svojim dejanjem. Pamela pa je svojo odločitev javnosti razložila takole:

“Včasih je treba na novo premisliti o pojmu lepota. Če se vsi neprestano podimo za nekim idealom lepote, bomo samo razočarani. Ko sem prišla v Pariz, me je nenadoma nekaj prijelo in odločila sem se, da k lepim oblačilom, ki jih bom nosila na modne revije, ne bom dodajala ličil. Vsekakor sem občutila neverjetno svobodo in olajšanje.”

O svojem videzu v povezavi z leti pa Pamela pravi: “V svoji koži se še nikoli nisem počutila tako dobro. Seveda je hecen občutek, ko se staraš in se pogledaš v ogledalo. Pomisliš: ‘Opa, kaj se dogaja z mano?’ Vse skupaj je pravo pravcato potovanje.”

Tags:
lepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.