Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Takole nogometno moštvo po vsaki tekmi počasti Devico Marijo

St. Joseph Academy High School football team, gathered on the field at dusk after a game.

sja_crusader_football | Instagram

Cerith Gardiner - objavljeno 13/10/23

Dijaki ameriške katoliške gimnazije sv. Jožefa se zberejo ob koncu vsake tekme in s skupno pesmijo počastijo Devico Marijo

Nogometna ekipa na katoliški gimnaziji sv. Jožefa v kalifornijskem San Marcosu neguje neobičajno in obenem posnemanja vredno izročilo. Igralci se ob koncu vsake tekme zberejo na igrišču in skupaj zapojejo.

Skupina mladih športnikov poklekne in v latinščini zapoje zdravamarijo ter na ta način počasti našo nebeško Mater.

Kot je ekipa pojasnila v objavi na spletni platformi YouTube, se je zamisel o skupni pesmi oz. molitvi porodila enemu izmed igralcev, fantu po imenu Paolo: ta je športnemu direktorju in pomočniku trenerja Johnu Murrayu predlagal, da bi bilo lepo, če bi člani ekipe po tekmi s spoštljivim petjem počastili nebeško Mater.

Z Murrayevo podporo je Paolo o svoji zamisli spregovoril še s kapetani ekipe in ti so prav tako z veseljem vključili petje v obredje po nogometnih tekmah.

Krepost = moč

Ne preseneča, da so člani nogometne ekipe katoliške gimnazije sv. Jožefa tako goreči glede svoje vere.

Ekipa sodeluje s katoliškim programom Virtue = Strength (Krepost = moč, op. prev.), katerega cilj je “spodbuditi srca in misli dijakov”, da bi se “učili kreposti, ljubili našega Gospoda, živeli vero”, kot je zapisano na spletni strani skupine.

Vzemite si nekaj minut časa in prisluhnite ekipi: videli boste, kako ubrano ti mladi fantje zapojejo v latinščini in počastijo Božjo Mater.

Naj jim bo Marija mogočna priprošnjica, ko se na nogometnem igrišču merijo s svojimi nasprotniki!

View this post on Instagram

A post shared by SJA Crusader Football (@sja_crusader_football)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.