Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Dva tedna po krstu se je nogometni zvezdnik vrnil v cerkev – k poroki

Brazilian-football-legend-Ronaldo-marries-his-model-fiance-Celina-Locks

Celina Locks via Instagram

Cerith Gardiner - objavljeno 29/09/23

Nekdanji nogometni zvezdnik Ronaldo Nazario se je cerkveno poročil le dva tedna po prejemu zakramenta svetega krsta

Nekdanji brazilski napadalec Ronaldo Nazario je 12. septembra na družbenih omrežjih delil novico, da je prejel zakrament svetega krsta v Katoliški cerkvi. Le dva tedna pozneje se je vrnil v cerkev, v belih oblačilih, in si z življenjsko izbranko podelil še zakrament svetega zakona.

Nobenega dvoma ni, da ima legendarni nogometaš za seboj pestro preteklost glede partnerskih razmerij. Toda tokrat, upajmo, bo z obnovljeno vero v Boga ta zveza trajala vse življenje.

Novico o poroki sta na družbenih omrežjih delila sveže poročena gospa Nazario, 33-letna Celina Locks, in sam Ronaldo. Razveseljivo je, da sta mladoporočenca z veseljem delila tudi versko razsežnost svoje poroke.

(V številnih državah, tudi v Sloveniji, sta sklenitev zakramentalne zakonske zveze in civilni obred dva povsem ločena dogodka, saj duhovniki z vidika državnih organov nimajo pravice sklepati zakonske zveze. Nekateri pari se odločijo za bolj zasebno civilno poroko in nato za razkošnejše slavje na dan cerkvene poroke.)

View this post on Instagram

A post shared by C E L i N A (@celinalocks)

Napis ob fotografiji srečnega para gre nekako takole: “Danes sva povezala najini družini ob skromnem verskem obredu in s tem zaznamovala začetek tedna številnih praznovanj …”

Par se je poročil v vaški cerkvi Es Cubells na španskem otoku Ibiza. Ko sta si rekla “da”, sta skromno katoliško cerkev zapustila z žarečim nasmehom na obrazih, pred cerkvijo pa so ju svatje obdali z oblakom cvetnih listov in konfeti.

Zahtevno delo puščavnika

Cerkev, ki precej dramatično stoji na vrhu pečine, je leta 1864 postavil karmeličanski redovnik, blaženi Francisco Palau. Ta je svoje življenje posvetil misijonskemu pridiganju in puščavništvu ter ustanovil Šolo kreposti, ki se je izkazala kot zgled pri zagotavljanju kateheze za odrasle.

Danes je prostor, kjer stoji preprosta, toda očarljiva cerkev s pogledom na morje, slikovito poročno prizorišče, ki omogoča čudovit začetek zakonskega življenja.

Zdaj, ko sta Ronaldo in njegova nova žena svojo srečno novico delila z milijoni sledilcev na družbenih omrežjih, bosta morda navdihnila druge, da bodo posnemali njun “skromni verski obred” s poudarkom na podelitvi zakramenta svetega zakona.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.