Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Igralka, ki je zaradi vere že večkrat zavrnila filmsko vlogo

Shelter in solitude

Emerald Caz Productions

Cerith Gardiner - objavljeno 12/10/23

Igralka, scenaristka in producentka ob izidu svojega novega filma z naslovom Shelter in Solitude (Zatočišče v samoti) govori o tem, kako med delom v Hollywoodu udejanja svojo vero

Če sprva morda ne prepoznate imena, boste kmalu prepoznali obraz igralke Siobhan Fallon Hogan: igrala je v uspešnicah, kot so Forrest Gump, Seinfeld, Očkov vrtec in Možje v črnem.

Morda pa ne veste, da je omenjena igralka dejavna katoličanka, ki je pripravljena zavrniti privlačne in donosne vloge, če so te v nasprotju z njenimi verskimi prepričanji. Za ameriške medije je povedala: “To me je doslej stalo že celo premoženje. Toda, kot rečeno, če bi ravnala drugače, sama sebi ne bi mogla pogledati v oči.”

Ko je beseda tekla o bleščečih hollywoodskih žarometih, je dodala:

Sposoben moraš biti, da se pogledaš v ogledalo, in predvsem, da mirno spiš. Komu pa je sploh mar? Itak je vse minljivo. Sploh ni pomembno.

Zdaj pa je mati treh otrok dobila odlično vlogo v filmu, ki ga je tudi sama napisala in producirala: v novem celovečercu Zatočišče v samoti, ki je v ameriške kinematografe prišel v začetku letošnjega oktobra.

Igralka Fallon Hogan je v nadaljevanju za ameriške medije pojasnila, kako je prišla do ideje za film:

“Ležala sem v postelji in nenadoma me je prešinilo. Kot v sanjah, ko si človek reče: ‘Tole bi si morala pa zapisati.’ In dejansko sem celotno zgodbo napisala v treh tednih. Povem vam, kar samo je šlo iz mene. So ljudje, ki pravijo: ‘To ni imelo nič opraviti z mano,’ in resnično tako čutim. Ker se mi zdi, da ima sporočilo za ta čas, ko je Bog gotovo strašansko žalosten, ker smo tako skrenili s poti …”

Film, poln vere

Film je označen kot drama oz. komedija in prikazuje neverjetno vez med zapornikom, ki čaka na smrtno kazen in ima pred seboj le še teden dni življenja, ter zaporniško paznico, ki je bila nekoč country pevka, igra pa jo omenjena igralka.

Zanimivo je, da je igralkina produkcijska hiša družinsko podjetje, ki ga je ustanovila skupaj z možem in tremi otroki. Vendar se ne omejuje le na delo s kristjani. Kot je poudarila: “Moja ekipa prihaja iz vseh družbenih slojev. Kdo ste v resnici, morajo dokazovati vaša dejanja.”

Film bosta v svojih kinematografih predvajala filmska distributerja AMC in Regal. Dejavna katoličanka pa je z veseljem spregovorila tudi o tem, kako je to sporočila svojim ateističnim sodelavcem:

“Kakšne so možnosti, da bi nas prevzela AMC in Regal? Obstaja samo en razlog in to je Bog. In povem vam, to je resnica. Pripomnili so: ‘V redu, če tako misliš!’ Jaz pa: ‘Daleč od tega, jaz to vem!'”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.