Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Prisrčen video kolesarja, ki je kar med dirko objel svojo babico

Simone Consonni

The goldfinch | Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 22/09/23

S svojo gesto nam je dal zgled, ki ga je vredno posnemati

Slovenskim ljubiteljem kolesarstva bo letošnja izvedba Dirke po Italiji (Giro d’Italia) nedvomno ostala v spominu zaradi skupne zmage Primoža Rogliča. Med gledalci, ki so imeli priložnost dirko spremljati in navijati ob cesti, kjer je vozila kolesarska karavana, je bila tudi starejša gospa na vozičku, ki pa ji bo v spominu ostalo prav posebno srečanje.

Hvaležen za babičino podporo

Njen vnuk je namreč italijanski profesionalni kolesar moštva Cofidis Simone Consonni. Ko je izvedel, da ga bo na eni od etap v domovini od blizu spremljala tudi njegova babica, si je kar med dirko vzel nekaj sekund, da je sestopil s kolesa, pozdravil babico in jo stisnil v prisrčen objem.

Tudi ostali prisotni gledalci so z navdušenjem pozdravili njegovo gesto, kolesarju pa je bilo ob misli, da zanj močno navija ena njegovih najzvestejših navijačic, gotovo lažje kolesariti do cilja.

Consonni etape sicer ni zaključil z vidnejšo uvrstitvijo, je pa s svojo gesto ogrel številna srca in vsem dal zgled, da je družina tisto, kar je v življenju najbolj pomembno in si je treba zanjo vzeti čas, tudi takrat, ko smo najbolj zaposleni.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.