Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Otrok si je zaželel nenavadno rojstnodnevno darilo: domačo kapelo

Capela no quintal de casa

Reprodução / Facebook

Ricardo Sanches - objavljeno 08/09/23

Deček si je doma želel prostor za molitev

Kaj si običajno zaželi povprečen sedemletni deček za rojstni dan? Video igrico? Igrače? Oblačila? Knjige? Potovanje? Kaj pa kapelo? Tako je. André si je za svoj rojstni dan zaželel kapelo.

Pravzaprav je to željo deček André Luiz zaupal svojim staršem, preden je dopolnil sedem let. Svoji družini je pojasnil, da si doma želi “prostor za molitev”.

“Njegove sanje so bile kapelica. Ta prošnja se mi je zdela lepa in čudovita,” je dejala Jaqueline Maganha, Andréjeva mama.

Ker so ravno gradili hišo, so se odločili, da to priložnost izkoristijo še za gradnjo kapele. Po štirih mesecih je na vrtu stala štiri metre dolga in tri metre široka kapela, ki sprejme 14 ljudi.

Posvečena je svetemu Andreju. Med mašo ob blagoslovu kapele sta dečkova starša obnovila zakonske zaobljube.

“André je Božji dar”

Starša sta Andréa posvojila, ko je bil star 40 dni. Kmalu zatem sta ga tudi krstila. “André je Božji dar za nas,” je še povedala njegova mama.

Kapela je postala fantov najljubši kotiček v hiši. Vedno je tam, da moli in igra klaviature.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja AleteiePrevedla in priredila Kaja Zupanc.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.