Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

10 svetniških molitev za dobro jutro

Rear View Of Young Man Stretching In Bed After Waking Up In The Morning

Prostock-studio | Shutterstock

Anna Ashkova - objavljeno 14/08/23

Kako vstanemo, odločilno vpliva na cel naš dan. Z jutranjo molitvijo lahko začnemo dan v Jezusovi prisotnosti

“Jaz pa bom opeval tvojo moč, zjutraj bom vriskal zaradi tvoje dobrote.” (Ps 59,17)

Kako bolje začeti dan kot z nekaj minutami tihe molitve, v kateri zaupate svoj dan Gospodu in mu dovolite, da vas zajame s svojim ljubečim pogledom?

Tukaj je deset čudovitih molitev, ki jih lahko zmolite za dobro jutro:

1SV. FRANČIŠEK ASIŠKI

Najvišji, slavni Bog,razsvetli temo mojega srca.Gospod, daj mi pravo vero,neomajno upanje in popolno ljubezen,razumevanje in spoznavanje,da lahko izpolnim tvojo sveto in nezmotljivo voljo.Amen.

2SV. HIERONIM EMILIANI

Gospod, naš Bog, ti si nam poslal svojega Sina Jezusa. V naši temi je prižgal luč svojega življenja. Naj nas zdaj prebudi iz spanja, dvigne vse iz smrti.

Zaradi njega bomo živeli in si prizadevali za tvoje kraljestvo, ki živiš in kraljuješ z njim v edinosti Svetega Duha na veke vekov.

Da bi te lahko blagoslavljali v vsaki uri tega dne, naj bodo naše besede in dejanja zvesta tvoji slavi.

Naredi, da danes ne razžalostimo nikogar, in razveselimo tiste, ki nam pridejo na pot. Amen.

3SV. JANEZ MARIJA VIANEJ

Dobro jutro, moj angel varuh! Tako zelo te ljubim. Nežno si skrbel zame to noč, ko sem spal. Prosim, obvaruj me hudega in nesreč na ta dan, da ne bi z velikim grehom užalil Boga. Amen.

4SV. GREGOR TEOLOG

Tukaj je zora, tukaj so moje roke, moj Bog, dajem jih tebi. Naj dela noči ne bodo moja, naj jim ne podležem.

Moja želja za ta dan je, da bi ga popolnoma izročil tebi in da bi ostal neomajno osvobojen greha. Amen.

Sram me je pomisliti, da sem v teh letih še vedno jezen in sedim za tvojo mizo. Sprejmi mojo željo, o moj Kristus, s teboj je pot lažja. Amen.

5SV. TEREZIJA DETETA JEZUSA

Moj Bog, ponujam ti vsa dejanja, ki jih bom danes opravila za namen in slavo svetega Srca Jezusovega. Rada bi ti posvetila utrip svojega srca, svojih misli in svojih dejanj, tudi tistih najobičajnejših, jih združila z njegovimi neskončnimi zaslugami in popravila svoje napake tako, da jih vržem v ognjišče njegove usmiljene Ljubezni.

O, moj Bog! Želim te prositi zase in za tiste, ki so mi dragi, za milost, da popolnoma izpolnim tvojo sveto voljo, in milost, da privolim v vse radosti in žalosti tega minljivega življenja, da bomo nekega dne lahko združeni v nebesih za vso večnost. Amen.

6SV. MAKARIJ VELIKI

Obračam se k tebi, Gospod, poln ljubezni do človeka, takoj po tem, ko se zbudim. S pomočjo tvoje milosti, Gospod, ti želim služiti.

Bodi z menoj v vsem in ob vsakem času. Obvaruj me vseh skušnjav tega sveta in vseh vplivov hudiča.

Reši me in mi dovoli, da vstopim v tvoje nebeško kraljestvo, kajti ti si moj Stvarnik, vir in razdeljevalec vsega dobrega, v tebi je vse moje upanje in tebi dajem slavo zdaj in na veke vekov. Amen.

7BLAŽENI HENRIK SUZO

Oh, dragi Jezus Kristus, obrni svoj obraz k meni. Danes zjutraj se moja duša dviga k tebi z vso svojo močjo in ti daje slavo iz globine mojega srca.

Hočem, da ti tisoči angelov, ki ti služijo, dajo tisočkratno slavo v mojem imenu. Da te bodo stotine tisočev nebesnih bitij, ki so v tvoji navzočnosti, častile desettisočkrat v mojem imenu.

Želim, da te vsa lepota in dobrota stvarstva danes hvali v mojem imenu. Naj vsa stvaritev blagoslovi tvoje veličastno ime, ki je naša tolažilna obramba, zdaj in na veke vekov! Amen.

8SV. JOŽEF PIGNATELLI

Moj Bog, ne vem, kaj se mi bo danes zgodilo. Vendar pa z gotovostjo vem, da se ne more zgoditi nič, česar ne bi ti predvidel in poveljeval v večnosti. To je zame dovolj.

Ljubim tvoje ideje, neprepustne in večne, in se jim iz vsega srca predajam. Hočem vse, sprejemam vse in združujem svoje žrtve z žrtvijo Jezusa Kristusa, mojega Božjega Odrešenika.

Prosim te, v njegovem imenu in po njegovih zaslugah, za potrpežljivost v mojem trpljenju, za popolno podreditev vsemu, kar se mi bo zgodilo po tvoji volji. Amen.

9SV. EFREM SIRSKI

Začetek potovanja sonca po nebu za smrtnike označuje začetek dela. Pripravi v naših dušah, o Gospod, bivališče za dan, ki ne pozna konca. Dovoli nam opaziti vstajenje v naših življenjih in napolni naša srca s svojimi darovi za vekomaj.

Zapiši v nas, o Gospod, prek naše zvestobe, da bi ti služili, znamenje tistega dne, ki ni podvržen niti sončnemu vzhodu niti njegovemu potovanju po nebu.

Vsak dan te objemamo v tvoji sveti skrivnosti in te sprejmemo v naše telo. V nas izkušamo vstajenje, ki se ga veselimo. Amen.

10SV. PETER KANIZIJ

Hvalim te, blagoslavljam, izrekam ti slavo in čast, o sladko, ljubeče Srce Jezusovo! Moj zvesti prijatelj.

Hvala ti za zvestobo, s katero si me tisto noč varoval in pazil name, hvala ti, da si v mojem imenu dal Bogu, svojemu Očetu, hvalo in zahvalo, ki mu jo dolgujem.

In sedaj, moj edini prijatelj, ti podarjam svoje srce, rotim te, da bodo v tem dnevu vse moje misli, besede, dejanja in čustva v skladu s tvojo sveto voljo. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
molitevsvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.