Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Se jutro ni začelo najbolje? Tako lahko opravite jutranjo molitev

WAKE UP

Shutterstock-Akos Nagy

Edifa - objavljeno 30/01/20

Vam zjutraj bodisi zmanjka časa bodisi se zbudite slabe volje in ne morete opraviti jutranje molitve? Imate zato občutek, da ste zapravili pomemben duhovni trenutek vašega dneva? Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako kljub oviram opraviti jutranjo molitev

Zjutraj se zbudite in naredite križ. Kaj pa potem? Ponujamo uporaben nasvet: v teh kratkih jutranjih trenutkih, ki so običajno brez miru in precej hektični, se je dobro zateči k ustaljenim obrazcem, ki jih izgovorimo v točno določenem vrstnem redu.


MORNING WOMAN GIRL

Preberite še:
Kako začeti dan, da ne bo že jutro polno nerganja

Ta rutina in ponavljanje istih besed in stavkov, ki si sledijo, vam bo pomagala najti varno in resnično notranjo svobodo. Ko se vam zjutraj mudi, vas lahko zgolj ena misel ali beseda napolni z veseljem: “Bog me ljubi.” Vaše srce se bo prebudilo in v vas vžgalo ljubezen, če boste izrekli: “Kristus me kliče, naj hodim za njim.”

Lahko pa se zgodi, da ste ob jutranjem svitu preprosto preveč utrujeni in zaspani. Zavedajte se, da je tudi opravljanje določene molitve in izpolnitev iz ljubezni narejene odločitve že prava molitev.

Molitev, ki jo izgovarjajo ustnice, za seboj potegne tudi molitev srca.

Kar šteje, je to, da slavimo Boga in se mu zahvalimo! Na kolenih ali stoje, pred križem, ikono, obrnjeni proti cerkvi ali vzhajajočemu soncu, ko se po stopnicah spuščate do železniškega perona ali ko čakate na avtobus … molite!

Nekaj preprostih molitev za dober začetek dneva

Zmolite očenaš, molitev, ki nas jo je naučil sam Gospod. Zmolite zdravamarijo, da se boste povezali z našo nebeško materjo Marijo. Ali pa zmolite vero, da boste v občestvu z vso Cerkvijo. Zmolite tudi slavo, saj je to jutranja molitev.


PRAYER

Preberite še:
Molitev, da bi kljub vsemu verovali

Predstavite Bogu svoj dan

Potem na hitro predstavite Bogu dan, ki je pred vami. Vnaprej mu izročite težave in trpljenje, ki vas morda čaka v tem dnevu, običajna in neobičajna srečanja, vsak dogodek, v katerem bi bili radi Bogu zvesti. Ne nazadnje, zakaj se ne bi na pamet naučili stavka iz Nove ali Stare zaveze, ki vas je zaznamoval med zadnjo nedeljsko mašo? Možnosti je ogromno, izberite torej tisto, ki najbolj ustreza vašemu jutranjemu razpoloženju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar. 


ST FRANCIS XAVIER NEW YORK CITY

Preberite še:
Oglejte si največje verske zaklade mesta, ki nikoli ne spi


SCHOOL

Preberite še:
Dečku, ki je premagal levkemijo, vrstniki pripravili prisrčen sprejem


MUM, PRAY, DAUGHTER

Preberite še:
Kako so očenaš molili naši predniki

Tags:
molitevosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.