Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

S to jutranjo molitvijo se zaobljubite, da boste sprejemali boljše odločitve

SUNRISE

PK Studio | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 23/06/20

Prosite Boga, naj vam pomaga izbrati dobro in se izogniti zlu; kadarkoli boste padli, pa naj vam pomaga vstati

Ko zjutraj začenjamo nov dan, je običajno naš namen, da bomo sprejemali dobre odločitve, nato pa ure v dnevu minevajo in znova zapademo v stare navade. Ob koncu dne se znova znajdemo tam, kjer smo začeli, nič boljši kot prej.

Osnovna sestavina, na katero pogosto pozabimo, je zanašanje na Božjo in ne na svojo lastno moč. Sami bomo vedno znova zapadli v slabe navade, z Bogom ob strani pa je vse mogoče!

S spodnjo molitvijo se že na začetku dneva obrnimo na Boga, ga prosimo za moč, da bomo sprejemali boljše odločitve in ostali na poti kreposti.


MORNING WOMAN GIRL

Preberite še:
Kako začeti dan, da ne bo že jutro polno nerganja

Usmiljeni Bog, obvaruj me vsega zla današnjega dne in vodi moje korake po poti miru. Okrepi mojo odločnost, da z veseljem sprejmem vse priložnosti za opravljanje dobrih del in se previdno izognem vsaki priložnosti za greh, predvsem tistim, ki po mojih izkušnjah predstavljajo največjo nevarnost za mojo dušo; in ko v svoji šibkosti pozabim nate, se me spomni v svojem usmiljenju; ko zaradi svoje nagnjenosti h grehu pogosto podležem skušnjavi, naj vedno znova vstanem ob pomoči tvoje neskončne milosti. Naj marljivo opravljam dolžnosti svojega poklica in položaja in naj ne bom pretirano zaskrbljen za zemeljsko življenje; naj se ob vseh stiskah in križih sveta vedno v polnosti podredim Tvoji volji in se v celoti zanesem na Tvojo milostno previdnost. Naj nad mojimi dejanji vedno bdi Tvoj blagoslov in naj Tvoja milost usmerja moje namene; da bi vse moje življenje in vse moje srce vedno spodbujalo Tvojo slavo, dobroto v drugih ljudeh in večno odrešenje moje duše. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Holy Spirit

Preberite še:
Zakaj je spoštljiv odnos do telesa blagodejen za naše duhovno življenje


WEB 3 TADEJ POGACAR SPORTIDA

Preberite še:
Tadej Pogačar, mladi šampion s podeželja: “Ostajam enak, kot sem bil v domači ekipi”


PARENTING

Preberite še:
5 pomembnih lastnosti, ki bi jih morali imeti vsi starši

Tags:
molitevosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.